12 august 2022
No menu items!

KLAUS IOHANNIS : ” ȘCOALA TREBUIE SA ÎNCEAPĂ. ESTE INADMISIBIL SA AVEM O GENERAȚIE PIERDUTĂ !”

Cele mai vizualizate articole

Preşedintele Klaus Iohannis a susținut in aceasta seara o conferința de presa in cadrul căreia a anuntat că şcoala trebuie să înceapă pentru că este „inadmisibil să avem o generaţie pierdută”. Şeful statului a anuntat că regulamentele pentru deschiderea şcolilor vor fi publicate în scurt timp, dar că regulile de bază rămân masca, distanţarea şi igiena.

Preşedintele a precizat că şcoala trebuie să înceapă, deşi nu aşa cum se întâmpla anii trecuţi, dar este absolut obligatoriu sa fie prevenita formarea unei „generații a  pandemiei ” deoarece copiii au nevoie sa se întâlnească cu alti copii de vârsta lor

„ Școala totuşi trebuie să înceapă fiindcă este inadmisibil să avem o generaţie pierdută. Deja, în mediile de specialitate se vorbeşte despre a preveni generaţia pandemiei. Copiii trebuie să meargă la şcoală, trebuie să înveţe, trebuie să se întâlnească cu alţi copii de vârsta lor. Pentru a face posibil acest lucru, este nevoie de regulamente, proceduri speciale pentru vremuri de epidemie, la care lucreaza Ministerul Educaţiei şi Ministerul Sănătăţii”, a declarat Iohannis. Şeful statului a precizat că măsurile „nu sunt complicate”: „De bază rămân masca, distanţa, igiena, restul sunt chestiuni de specilitate, ce se face când se constată că un elev e bolnav, care şcoală se închide, care nu”.

Întrebat despre declaraţia pe proprie răspundere pe care ar urma să o completeze părinţii, Iohannis a spus că „nu trebuie să ne formalizăm prea tare”: „Evident că în situaţii de epidemie, părinţii vor urmări starea de sănătate a copiilor. Sigur că au partea lor de răspundere. Nici aici nu văd vreo problemă. Îi încurajez pe toţi să-şi trimită copiii la şcoală dacă sunt sănătoşi. Dacă nu, să îi ţină acasă, să consulte medicul de familie. Nu trebuie să căutăm soluţii birocratice, dar fiecare trebuie să-şi asume rolul care îi revine”

( fotografie cu caracter informativ )

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

Protecția Consumatorului a oprit temporar trei operatori economici de pe Valea Prahovei!

Comandamentul Munte 2022, al ANPC, a desfășurat acțiuni de control în perioada 04-07.07.2022, în care au fost verificați 22...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH