5 decembrie 2021
No menu items!

LUDOVIC ORBAN : “ACEASTĂ MOȚIUNE DE CENZURĂ E O COLECȚIE DE MINCIUNI “

Cele mai vizualizate articole

Premierul Ludovic Orban a făcut o serie de declarații după ce a fost citită în Parlament moțiunea de cenzură depusă de PSD. Primul- ministru consideră că această moțiune este ”o colecție de minciuni”: ”Dați-mi voie să spun câteva cuvinte despre această pseudo-moțiune. Eu asemenea colecție de minciuni, de date falsificate, o asemenea moțiune manipulatorie nu am văzut niciodată în istoria moțiunilor de cenzură, în 30 de ani. Deci aici sunt niște minciuni gogonate, care sunt contrazise de orice statistică oficială. Vă dau exemplu. Milionul de șomeri – la ora actuală, în România, la data de 10 august, numărul de angajați cu contract de muncă este 5.589.435, față de numărul de angajați la 1 ianuarie 2020, de 5.582.009. Adică noi avem, în România, la data de 10 august, mai mulți cu 7.400 de angajați față de data 1 ianuarie, înainte de debutul crizei economice provocate de pandemie.

Minciuna gogonată privitoare la salariul net, că a scăzut salariul net. Depinde cum compari. Dacă compari mere cu pere, niciodată nu se face comparație o lună din an raportată la luna decembrie. Întotdeauna, în toți anii, luna decembrie este luna în care este cel mai mare salariu mediu net, pentru că atunci se iau prime de Crăciun, se calculează sporuri șamd. Calculul se face lună la lună. Luna iunie a anului 2020 raportat la luna iunie a anului 2019. Dacă facem această comparație – și este foarte important pentru oameni să știe – în România, salariul mediu net în iunie 2020 este de 3.298 de lei, iar în iunie 2019, când era la putere PSD, în creștere economică, fără pandemie, fără criză economică, an în care practic a fost o conjunctură economică extrem de favorabilă, salariul mediu net în iunie 2019 era 3.142, adică noi am crescut, Guvernul PNL a crescut cu 5%, cu 156 de lei salariul mediu net, iar ei vorbesc de scăderea salariului mediu net.

Cum să treci într-o moțiune de cenzură că au fost opt zile fără posibilitate de carantinare? Orice om poate să vadă data la care s-a publicat în Monitorul Oficial motivarea Curții Constituționale, prin care a fost declarată neconstituțională – nu ordinul ministrului Sănătății – ordonanța de urgență aprobată prin lege, care permitea izolarea și carantinarea, Ordonanța nr. 21, ordonanță emisă în guvernare PSD și aprobată de Parlament în majoritate parlamentară PSD, cu președinte al Camerei Deputaților… Aici nu este vorba despre cele trei zile din trecerea de la starea de urgență, la starea de alertă. Este vorba de minciuna gogonată înscrisă de acești indivizi, care nu înțeleg nimic din ceea ce înseamnă comunicarea publică și seriozitatea în fața cetățenilor români, care mint că au fost numai opt zile fără posibilitate de carantinare”.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

ATACUL NU A FOST ATAC! NOI DETALII DESPRE TURIŞTII RĂNIŢI LA PELEŞ

Atacul de urs nu a fost atac! Noi informaţii au fost furnizate de autorităţi în cazul atacului petrecut în...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH