10 august 2022
No menu items!

PRAHOVA : LA CENTRUL DE ÎNGRIJIRE ȘI ASISTENTA LILIESTI- BAICOI AU APĂRUT ȘI PRIMELE CAZURI COVID IN RÂNDUL PERSONALULUI  

Cele mai vizualizate articole

 

Focarul de COVID-19 de la Centrul de Îngrijire şi Asistenţă pentru Persoane Adulte cu Handicap Lilieşti-Băicoi, aici fiind raportate 3 cazuri noi, de data aceasta în rândul personalului angajat. Astfel, numărul total al îmbolnăvirilor a ajuns la 25 la această unitate care funcţionează în subordinea DGASPC Prahova.
În prezent, în judeţ sunt 11 focare sunt declarate active, cu un total de 204 persoane testate pozitiv. Dintre acestea, patru sunt la agenţi economici, două în instituţii publice (DSP şi Primăria Blejoi) , patru la centre medico-sociale din Breaza , Băicoi , Ploiesti și  Urlați (dintre care două sunt private, două în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului) şi unul la un centru de plasament minori,din Valenii de munte , aflat   tot din subordinea DGASPC Prahova.
Prahova este, azi, pe locul al doilea, după Iaşi, în topul judeţelor cu cele mai multe cazuri noi de COVID-19, cele 68 de teste pozitive din judeţul nostru fiind înregistrate astfel: 0-18 ani – 1; 19 ani -29 ani – 5; 30 ani -39 ani – 11; 40 ani -49 ani – 24; 50 ani -59 ani – 18; 60 ani -69 ani – 3; 70 ani -79 ani – 0; peste 80 de ani- 1.
De la începutul epidemiei şi până în prezent, la nivelul judeţului Prahova au fost confirmate ca fiind infectate cu virusul SARS-CoV-2 3.781 de persoane, dintre care 915 sunt raportate ca fiind cazuri active. Din totalul celor confirmaţi de la începutul epidemiei, 132 de prahoveni au decedat.
Numărul total de locuri destinate îngrijirii pacienţilor cu COVID-19, în Prahova, este de 328, dintre care 310 paturi sunt ocupate. În ceea ce priveşte locurile ATI pentru pacienţii COVID, datele valabile în acest moment arată că avem 22 de locuri în judeţ, toate ocupate. Astfel, 12 sunt la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, iar 10 la Spitalul Câmpina, unde s-au făcut suplimentări de locuri, a precizat Prefectura.
Reamintim că unitatea mobilă de terapie intensivă de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti, care avea 12 posturi cu ventilator, din care însă erau folosite doar 8 pentru asigurarea furnizării capacităţii optime de oxigen, este nefuncţională, din cauza unei probleme tehnice ivite, în weekend, la instalaţia de climatizare.
De la intrarea în vigoare a Legii 136/2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic, la nivelul judeţului Prahova, Direcţia de Sănătate Publică a emis 724 de decizii de izolare şi 3420 de decizii de carantină.
Numărul de teste realizat în judeţ, de la începutul epidemiei şi până în prezent, este de 18.598 (nu sunt incluse în acest număr testele efectuate la cerere), conform centralizării DSP Prahova.

( fotografie din arhiva cu caracter informativ )

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

Bucureștean prins la volan sub influența substanțelor psihoactive!

La data de 9 august a.c., în jurul orei 19.45, poliţiştii Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Ploiești, în...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH