21 februarie 2024
No menu items!

PLOIEȘTENII S- AU SUFOCAT, IN ACEASTA DIMINEAȚA,  DIN CAUZA MIROSULUI DE SULF DAR AGENȚIA DE MEDIU DA ASIGURĂRI CA VALORILE POLUĂRII SUNT IN LIMITE LEGALE

Cele mai vizualizate articole

In aceasta dimineața, sute de ploieșteni au anuntat presa și autoritățile ca in oraș nu se poate respira din cauza mirosului persistent de sulf . Prefectura a anuntat ca v- a demara o ancheta . Agenția de Protecția Mediului Prahova ne- a anuntat, însă ,  prin intermediul unui comunicat de presa, ca ne- am speriat degeaba deorece toate ” valorile masurate se situeaza sub limitele prevazute de legislatia in vigoare”

„Urmare a sesizarilor primite din partea populatiei la sediul A.P.M. Prahova in dimineata zilei de 02.09.2020 cu privire la disconfortul olfactiv din Municipiul Ploiesti (“miros de sulf”), va comunicam urmatoarele:

APM Prahova monitorizeaza continuu calitatea aerului prin 6 statii automate de monitorizare: 4 statii amplasate in Municipiul Ploiesti (PH1, PH2, PH5, PH6), 1 statie amplasata in comuna Blejoi (PH3) si 1 statie in comuna Brazi (PH4).

In data de 02.09.2020, in statiile automate: PH1, PH2, PH4, PH5 si PH6 au fost inregistrate valori orare crescute pentru indicatorul SO2, dar care nu au depasit valoarea limita orara in conformitate cu Legea 104/2011 (350 μg/m3), iar in statia PH4 s-au inregistrat cresteri punctuale ale valorilor masurate pentru indicatorii benzen si toluen, dupa cum urmeaza:

In statia automata de monitorizare a calitatii aerului care apartine operatorului economic SC Rompetrol Rafinare SA-Rafinaria Vega Ploiesti (ATM Construct), in data de 02.09.2020, pentru indicatorul H2S au fost inregistrate doua valori depasite fata de CMA (concentratia maxima admisa=0.015 mg/m3) in conformitate cu STAS 12574/87-Aer din zone protejate, Conditii de calitate, astfel: 0.016 mg/m3 la ora 07:30 si 0.029 mg/m3 la ora 08:00.

In statia automata de monitorizare a calitatii aerului care apartine operatorului economic SC Petrotel-Lukoil SA (statia Laguna), in data de 02.09.2020:

  • pentru indicatorul H2S au fost inregistrate doua valori depasite fata de CMA (concentratia maxima admisa=0.015 mg/m3) in conformitate cu STAS 12574/87-Aer din zone protejate, Conditii de calitate, astfel: 0.218 mg/m3 la ora 07:00 si 0.018 mg/m3 la ora 07:30;
  • pentru indicatorul SO2 a fost inregistrata o valoare orara crescuta (86.55 μg/m , ora 07:00), dar care nu a depasit valoarea limita in conformitate cu Legea 104/2011.

Datele meteorologice provenite de la Statia Meteorologica Ploiesti, in perioada inregistrarii valorilor crescute si a depasirilor, indica un transport al curentilor de aer predominant dinspre est catre oras, pe fondul unei viteze relativ scazute a vantului.

Urmare a valorilor inregistrate, precum si a informarii din data de 02.09.2020, ora 09:50 primita din partea operatorului economic SC Petrotel-Lukoil SA referitoare la operatiunea de trecere a gazelor de la instalatia DGRS de pe vechiul cos la cel nou, A.P.M. Prahova s-a deplasat cu analizorul portabil multiparametru si a efectuat masurari in zona platformelor industriale din Municipiul Ploiesti, cat si in centrul orasului.

In momentul determinarilor, valorile masurate se situeaza sub limitele prevazute de legislatia in vigoare” . – se precizeaza intr- un comunicat de presa emis de APM , in cursul zilei de astăzi.

               

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

DATORIILE PETROLULUI PLOIEŞTI CĂTRE CSM PLOIEŞTI, EŞALONATE PENTRU A TREIA OARĂ

Consiliul Local Ploieşti a aprobat, azi, eşalonarea datoriilor pe care Asociaţia Club Sportiv Petrolul 52 le are către CSM...
spot_img

Next AG Holding SRL angajeaza Inginer proiectare si executie Instalatii distributie si transport gaze naturale pentru coordonarea proiectelor si lucrarilor societatii

    Cerinte:
  • Studii superioare de specialitate - Facultataea de Instalatii, Facultate inginerie;
  • Experienta minim 2 ani in proiectare si executie in constructii civile si industriale;
  • Experienta minima: 2 ani cu oamenii.

Autorizatii necesare: EGD, PGD, EGT, PGT
Pentru transmiterea CV-urilor va rugam sa utilizati adresa noastra de e-mail: office@nextedholding.com

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH Modifica preferintele pentru cookies