9 mai 2021
No menu items!

TOATE LOCURILE ATI PENTRU PACIENŢII COVID DIN PRAHOVA SUNT OCUPATE.

Cele mai vizualizate articole

FIUL PRIMARULUI (PSD) DIN CORNU A DAT UN TUN DE PESTE 16 MILIOANE DE EURO IN CÂRDĂȘIE CU PRIMARUL (PSD) GABRIELA FIREA

In plină pandemie, când toată atenția publicului și a presei este concentrata pe cazurile de infectare cu noul coronavirus,...

ALEXANDRU RAFILA : CABINETELE STOMATOLOGICE, FRIZERIILE ȘI COSMETICA TREBUIE REDESCHISE

Președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, susține că acum este prea devreme pentru relaxarea restricțiilor anti-COVID19, însă anumite...

JAF DIN BANII PUBLICI LA SPITALUL JUDEȚEAN PLOIESTI – MAȘTILE DE PROTECTIE FFP2 AU FOST CUMPARATE CU CEL MAI MARE PREȚ DIN ȚARA

De la începutul lunii martie, pana pe 25 aprilie, spitalele și alte instituții publice din România au cumpărat echipamente...

 

Toate locurile ATI destinate bolnavilor COVID din Prahova sunt din nou ocupate, unitatea mobilă de terapie intensivă, care mai asigura opt paturi cu ventilator, urmând să fi reoperaţionalizată în două-trei zile. Anunţul a fost făcut, azi, de la ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, care a fost în vizită la Spitalul Judeţean.

„E o problemă la climatizare. După-amiază va fi gata, mâine va fi o zi de probă, peste 2-3 zile va deveni funcţională”, a spus ministrul.
Reamintim că unitatea mobilă de ATI este nefuncţională de aproximativ 2 săptămâni, astfel că pacienţii COVID s-au „bătut” pe doar 20 de locuri disponibile la Spitalul Judeţean şi la Spitalul Câmpina.
Un număr de 45 de cazuri noi de COVID-19 au fost înregistrate în judeţ în ultimele 24 de ore, numărul total al îmbolnăvirilor ajungând astfel la 4.386. Din totalul celor confirmaţi de la începutul epidemiei, 145 de prahoveni au decedat.
Cele 45 de persoane nou confirmate cu SARS-CoV-2, în Prahova, fac parte din următoarele categorii de vârstă: 0-18 ani – 4, 19 ani -29 ani – 4, 30 ani -39 ani – 5, 40 ani -49 ani – 9, 50 ani -59 ani – 1, 60 ani -69 ani – 8, 70 ani -79 ani – 2, peste 80 de ani- 1.
De la intrarea în vigoare a Legii 136/2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic, la nivelul judeţului Prahova, Direcţia de Sănătate Publică a emis 1.064 de decizii de izolare şi 4.609 de decizii de carantină.
Numărul de teste realizat în judeţ, de la începutul epidemiei şi până în prezent, este de 20.730 (nu sunt incluse în acest număr testele efectuate la cerere), conform centralizării DSP Prahova.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

150 DE PUIEŢI DE MOLID, PLANTAŢI PE VALEA DOFTANEI

Un număr de 150 de puieţi de molid au fost plantaţi, azi, pe Valea Doftanei. La acţiune au participat...

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -
NecenzuratPH