23 ianuarie 2022
No menu items!

Doar în 11 județe nu va începe școala în scenariu roșu! Ministrul educației a declarat că „Ne aflăm într-o situație dificilă, să punem umărul cu toții la revenirea copiilor la școală”!

Cele mai vizualizate articole

Ministrul Educației, Monica Anisie, a anunțat duminică seara că înainte de începerea școlii, care are loc luni, 106 cadre didactice din toată țara sunt spitalizate, iar 91 sunt în concediu medical. De asemenea, 293 de cadre didactice care se află în carantină și-au exprimat dorința de a face școală online.

Monica Anisie a mai spus că 96.312 profesori au urmat peste vară programe de formare pentru învățământ online. În ceea ce privește pensionările, ministrul educației a spus că 147 de cadre didactice depuseseră la 1 septembrie, la inspectoratele școlare, dosarele de pensionare, ceea ce se încadrează în „normal”.

Sunt 11 judeţe – Harghita, Caraş, Hunedoara, Ialomiţa, Bihor, Vâlcea, Tulcea, Botoşani, Bistriţa Năsăud, Covasna şi Vaslui – unde nu există nicio unitate de învăţământ în scenariul roşu, ele putând să îşi desfăşoare activitatea în scenariul galben sau verde. În toată țara, 12.423 unităţi pot funcţiona în scenariul verde, 4.915 sunt în scenariul galben şi 262 de școli sunt în scenariul roşu.

Ministrul educației a făcut un apel public înainte de începerea școlii, prevăzută pentru luni, 14 septembrie: „Ne aflăm într-o situație dificilă, să punem umărul cu toții la revenirea copiilor la școală”, a îndemnat ministrul educației, precizând că atât profesorii, cât și elevii își doresc să revină la clasă. „Să încetăm să politizăm educația”, a cerut Monica Anisie, în condițiile în care mai multe voci politice i-au cerut demisia. Ea a arătat că este nevoie de responsabilitatea tuturor și este nevoie „să fim împreună”. Numai așa, spune ministrul, se poate face educație și vom reuși să avem copiii în siguranță în spațiul școlii.

Reamintim că în județul nostru, conform datelor prezentate de Inspectoratul Școlar Prahova, 64,15% din totalul unităţilor de învăţământ din judeţ vor începe noul an şcolar în scenariul „verde”, 34,46% în scenariul „gaben” și doar 9 unități de învățământ în scenariul „roşu”. Este vorba de cele din comunele Starchiojd şi Talea și trei școli postliceale de profil sanitar din Ploiești.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

SCANDAL LA CSM PLOIEŞTI! SE LASĂ CU CERCETARE DISCIPLINARĂ

Scandal la CSM Ploieşti, după ce echipa de handbal junioare a clubului a pierdut azi un meci care nici...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH