23 ianuarie 2022
No menu items!

Noua structură a Poliției Române, Poliția Siguranță Școlară, este funcțională și în Prahova!

Cele mai vizualizate articole

Odată cu debutul anului școlar, Poliția Siguranță Școlară își va începe activitatea. Polițiștii de la această structură vor acționa exclusiv pentru un mediu școlar sigur, pe toate aspectele ce privesc elevii și profesorii. Asigurarea unui mediu școlar sigur, protejat de diferitele forme de manifestare a criminalității, este o prioritatea pentru Poliția Română. În vederea îndeplinirii acestui obiectiv, a fost aprobată înființarea unei structuri de poliție care să participe activ la consolidarea unui climat optim de siguranță în unitățile de învățământ.
Începând de luni, 14 septembrie 2020, polițiștii de la siguranța școlară își vor începe misiunile pentru protejarea elevilor.
Aceștia vor acționa împreună cu celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne și Poliției Române, precum și cu alte instituții și organizații neguvernamentale, într-un efort conjugat, în scopul creării unui mediu sigur atât pentru elevi, cât și pentru personalul din învățământ și implicit pentru societate. Polițiștii de la siguranță școlară vor dezvolta parteneriatul poliție-școală-comunitate, în vederea realizării unui proces educațional antiinfracțional și antivictimal. Începând cu acest an școlar, odată cu crearea acestei structuri specializate, în mediul școlar va exista o prezență mult mai mare și mai activă a polițiștilor. De asemenea, o mai bună interacțiune cu elevi, cu familiile acestora și cu profesorii, precum și cunoașterea caracteristicilor socio-demografice din zona unităților de învățământ vor ajuta la prevenirea bullying-ului și a faptelor antisociale.

Poliția Siguranță Școlară este o structura nou creată, operațională de la sfârșitul săptămânii. Funcționează la nivel de birou în aparatul județean, colaborează cu ceilalți polițiști ai inspectoratului precum și cu Inspectoratul Școlar Județean Prahova, alte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, entități guvernamentale cu atribuții, ONG-uri, asociații de părinți și elevi. Structura nou creată a carei activitate se va desfășura împreună cu ceilalți polițiști ai subunităților IPJ Prahova, are ca obiectiv creșterea siguranței elevilor și a cadrelor didactice atât în interiorul unităților de învățământ cât și în zona adiacentă acestora.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

SCANDAL LA CSM PLOIEŞTI! SE LASĂ CU CERCETARE DISCIPLINARĂ

Scandal la CSM Ploieşti, după ce echipa de handbal junioare a clubului a pierdut azi un meci care nici...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH