11 mai 2021
No menu items!

Ploieștiul revine la normalitate! A început…”Curățenia generală”!

Cele mai vizualizate articole

FIUL PRIMARULUI (PSD) DIN CORNU A DAT UN TUN DE PESTE 16 MILIOANE DE EURO IN CÂRDĂȘIE CU PRIMARUL (PSD) GABRIELA FIREA

In plină pandemie, când toată atenția publicului și a presei este concentrata pe cazurile de infectare cu noul coronavirus,...

ALEXANDRU RAFILA : CABINETELE STOMATOLOGICE, FRIZERIILE ȘI COSMETICA TREBUIE REDESCHISE

Președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, susține că acum este prea devreme pentru relaxarea restricțiilor anti-COVID19, însă anumite...

JAF DIN BANII PUBLICI LA SPITALUL JUDEȚEAN PLOIESTI – MAȘTILE DE PROTECTIE FFP2 AU FOST CUMPARATE CU CEL MAI MARE PREȚ DIN ȚARA

De la începutul lunii martie, pana pe 25 aprilie, spitalele și alte instituții publice din România au cumpărat echipamente...

Ne întoarcem la normalitate. Facem curățenie. Fiți responsabili! Păstrați curățenia!” – primar Andrei Liviu Volosevici

Normalitate! E atât de ușor să spui asta! Se pare că a fost mai greu să și faci! De acum Ploieștiul revine la normalitate! De ce atâția ani nu s-a putut? Cine a fost de vină? Noua conducere a municipiului nu are timp de întrebări, nici măcar retorice.

Primarul Municipiului Ploiești, domnul Andrei Liviu Volosevici, a dispus demararea unui amplu program de curățenie și igienizare generală a orașului. Adică să revenim la normalitate! Primarul a stabilit cu cei care se ocupă de această activitate un program pe zile și cartiere.

În perioada următoare, operatorul de salubritate, S.C. Rosal Grup S.A., împreună cu S.C. Servicii de Gospodărire Urbană Ploiești S.R.L. vor derula, zilnic, în cartiere, activități de curățenie și igienizare, respectiv: Măturarea străzilor, aleilor și parcărilor; Curățarea și spălarea mecanizată a arterelor de circulație rutieră și a stațiilor operatorului de transport public urban; Curățarea manuală a rigolelor; Lucrări de mentenanță a spațiilor verzi; Colectare deșeuri. Acțiunile vor fi coordonate de Regia Autonomă de Servicii Publice Ploiești.

Programul “Curățenie generală” a demarat deja în cartierul Nord, urmând ca, până în data de 3 noiembrie 2020, să se deruleze și în zonele Cina, Gheorghe Doja, Castor – Polux, Republicii (până la str. Constantin Brezeanu), Transilvaniei – Poștei, Bereasca.

În perioada 04 -10 noiembrie 2020, vor intra în curățenie generală zonele Bulevardul Republicii – str. Zidari, Malu Roșu, Ienăchiță Văcărescu, urmate în perioada 11-17 noiembrie 2020 de cartierele Peneș Curcanul, Vest I și Vest II.

În săptămâna 18 – 23 noiembrie a.c., activitățile de curățenie și igienizare vor continua în cartierele 9 Mai, Eroilor, zona Popa Farcaș și cartier Mihai Eminescu, urmând ca, în intervalul de timp 24 -27 noiembrie 2020, programul amintit să se desfășoare în cartierele Mihai Bravu, Democrației, Bariera București, Petrolului, zona Lupeni – Buna Vestire.

Lucrările de mentenanță a spațiilor verzi din municipiul Ploiești vor consta în degajarea terenului de frunze, crengi și corpuri străine, greblat și săpat manual, golirea coșurilor de gunoi, aferente zonelor de agrement și locurilor de joacă. De asemenea, se va asigura încărcarea și transportul deșeurilor vegetale și a celor rezultate din curățenia stradală, precum și a deșeurilor abandonate pe domeniul public al municipiului Ploiești.

Reprezentanții Poliției Locale Ploiești vor veni în sprijinul acestor acțiuni de curățenie și igienizare generală a orașului prin identificarea și sancționarea persoanelor care sunt depistate că depozitează și abandonează deșeuri pe domeniul public.

Angajații operatorul de salubritate vor acționa, în cadrul Programului “Curățenie generală”, în ture, de luni până duminică. Se vor folosi și utilaje de specialitate, respectiv: buldoexcavator, autocamioane de capacitate medie și mare, precum și autovehicule pentru curățat mecanizat și spălare cu detergent a carosabilului.

Reprezentanții S.C. Servicii de Gospodărire Urbană Ploiești S.R.L. vor asigura în toată această perioadă servicii de specialitate și vor sprijini acțiunile cu tractoare și autocamionete. Totodată, s-a decis ca lucrătorii sociali, beneficiari ai ajutorului de profil, aflați în evidența Administrației Serviciilor Sociale Comunitare Ploiești, să fie incluși în aceste acțiuni de curățenie. La finalizarea programului respectiv în cartiere, operatorii vor desemna personalul necesar pentru menținerea curățeniei.

În vederea susținerii acestui amplu program s-a hotărât și demararea activității de montare a coșurilor stradale, cu prioritate pe arterele principale și zonele intens circulate din municipiul Ploiești.

Municipalitatea invită ploieștenii să susțină aceste activități desfășurate de autoritatea publică locală și să răspundă în mod pozitiv, într-un efort comun de menținere a curățeniei, așa încât Ploieștiul să redevină un oraș curat și primitor.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

Spania, Danemarca, Monaco, printre noile țări intrate pe lista statelor cu risc epidemiologic!

Guvernul a aprobat, la propunerea CNSU, noua listă a statelor cu risc epidemiologic ridicat. Pe listă au fost adăugate...

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -
NecenzuratPH