16 mai 2021
No menu items!

Cum se votează cu urna mobilă. Condiții speciale pentru persoanele aflate în izolare sau în carantină!

Cele mai vizualizate articole

FIUL PRIMARULUI (PSD) DIN CORNU A DAT UN TUN DE PESTE 16 MILIOANE DE EURO IN CÂRDĂȘIE CU PRIMARUL (PSD) GABRIELA FIREA

In plină pandemie, când toată atenția publicului și a presei este concentrata pe cazurile de infectare cu noul coronavirus,...

ALEXANDRU RAFILA : CABINETELE STOMATOLOGICE, FRIZERIILE ȘI COSMETICA TREBUIE REDESCHISE

Președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, susține că acum este prea devreme pentru relaxarea restricțiilor anti-COVID19, însă anumite...

JAF DIN BANII PUBLICI LA SPITALUL JUDEȚEAN PLOIESTI – MAȘTILE DE PROTECTIE FFP2 AU FOST CUMPARATE CU CEL MAI MARE PREȚ DIN ȚARA

De la începutul lunii martie, pana pe 25 aprilie, spitalele și alte instituții publice din România au cumpărat echipamente...

Alegătorii care, la data scrutinului, vor fi internaţi într-o unitate sanitară publică sau privată, cămin pentru persoane vârstnice ori alte asemenea aşezăminte sociale publice sau private, pot solicita exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale, dacă au domiciliul sau reşedinţa în judeţul sau în municipiul Bucureşti, după caz, pe raza căruia se află unitatea respectivă.

Cererile de votare prin intermediul urnei speciale, formulate de către alegătorii internați, trebuie datate şi semnate olograf şi vor cuprinde numele, prenumele, codul numeric personal, domiciliul sau reşedinţa, seria şi numărul actului de identitate al fiecărui alegător. Cererile de vot prin intermediul urnei speciale formulate de alegătorii internați pot fi depuse în preziua votării – 5 decembrie 2020, între orele 18.00-20.00, la secţiile de votare din localitatea în care se află unitatea respectivă, stabilite prin Decizia nr. 33/30.11.2020 a Biroului Electoral de Circumscripţie nr.31 Prahova. Cererile de vot prin intermediul urnei speciale formulate de către alegătorii internați pot fi depuse prin intermediul oricărei persoane, și la biroul electoral de circumscripţie, până la data de 4 decembrie 2020. Cererile şi documentele primite de biroul electoral de circumscripţie sau oficiul electoral, după caz, sunt transmise prin intermediul instituţiei prefectului, până cel mai târziu în data de 6 decembrie 2020, ora 10.00, birourilor electorale ale secţiilor de votare stabilite prin decizia biroului electoral de circumscripţie.

Alegătorii care nu se pot deplasa la sediul secţiei de votare din cauză de boală sau invaliditate pot depune cereri pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale, dacă au domiciliul sau reşedinţa în circumscripţia electorală în care se află secţia de votare. Cererea de vot prin intermediul urnei speciale se depune la secţia de votare cea mai apropiată de imobilul unde se solicită deplasarea echipei formate la nivelul biroului electoral al secției de votare. Cererea de vot prin intermediul urnei speciale poate fi depusă prin intermediul oricărei persoane, trebuie să fie datată şi semnată olograf de către alegătorul care solicită urna specială şi cuprinde, în mod obligatoriu: numele, prenumele, codul numeric personal, domiciliul sau reşedinţa, conform menţiunilor din actul de identitate ori dovada de reşedinţă, după caz, adresa imobilului unde se solicită deplasarea echipei formate, seria şi numărul actului de identitate, precum şi numărul de telefon. Cererea de vot prin intermediul urnei speciale trebuie să fie însoţită de copii ale oricărui act din care rezultă boala, starea de sănătate ori de invaliditate; din conţinutul înscrisurilor primite trebuie să se poată stabili lipsa posibilităţii alegătorului de a se autodeplasa ia sediul secţiei de votare, nefiind necesar ca acestea să cuprindă în mod expres sintagma „persoană netransportabilă”. Cererile de vot prin intermediul urnei speciale formulate de alegătorii indicați pot fi depuse la biroul electoral al secţiei de votare cel mai târziu în preziua votării – 5 decembrie 2020, între orele 18.00-20.00. Prin excepţie, cererile de vot prin intermediul urnei speciale, precum şi copiile actelor din care rezultă boala, starea de sănătate ori de invaliditate pot fi depuse, prin intermediul oricărei persoane, și la Biroul Electoral de Circumscripţie nr.31 Prahova, până la data de 4 decembrie 2020. Cererile şi documentele primite de biroul electoral de circumscripţie sunt transmise prin intermediul instituţiei prefectului, până cel mai târziu în data de 6 decembrie 2020, ora 10,00, biroului electoral al secţiei de votare celei mai apropiate de imobilul la care s-a solicitat deplasarea urnei speciale.

Cetăţeanul cu drept de vot aflat în carantină la domiciliu, în locaţia declarată ori într-un spaţiu special desemnat de către autorităţile competente, conform Legii nr. 136/2020 şi Ordinului Ministrului Sănătăţii nr. 1309/2020, poate vota prin intermediul urnei speciale dacă depune o cerere în acest sens şi copia deciziei de carantină, emisă de direcţia de sănătate publică judeţeană.

Cetăţeanul cu drept de vot aflat în izolare la domiciliu, în locaţia declarată ori într-un spaţiu special desemnat de către autorităţile competente, conform Legii nr. 136/2020 şi Ordinului Ministrului Sănătăţii nr. 1309/2020, poate vota prin intermediul urnei speciale dacă depune o cerere în acest sens şi copia unuia dintre următoarele documente:

a) biletul de externare din unitatea sanitară care confirmă diagnosticul şi indicaţia
de izolare;

b) decizia de izolare emisă de direcţia de sănătate publică judeţeană/a
municipiului Bucureşti;

c) rezultatul testării COVID-19 RT-PCR (pozitiv) din ultimele 14 zile.

Cererea de vot prin intermediul urnei speciale se depune la secţia de votare cea mai apropiată de imobilul unde se solicită deplasarea echipei formate la nivelul biroului electoral al secției de votare. Cererea de vot prin intermediul urnei speciale poate fi depusă prin intermediul oricărei persoane, trebuie să fie datată şi semnată olograf de către alegătorul care solicită urna specială şi cuprinde, în mod obligatoriu: numele, prenumele, codul numeric personal, domiciliul sau reşedinţa, conform menţiunilor din actul de identitate ori dovada de reşedinţă, după caz, adresa imobilului unde se solicită deplasarea echipei formate, seria şi numărul actului de identitate, precum şi numărul de telefon.

Cererile de vot prin intermediul urnei speciale formulate de alegătorii indicați pot fi depuse la biroul electoral al secţiei de votare cel mai târziu în preziua votării – 5 decembrie 2020, între orele 18.00-20.00, dar și la Biroul Electoral de Circumscripţie nr.31 Prahova, până la data de 4 decembrie 2020.

Cetăţenii cu drept de vot aflaţi în carantină sau în izolare la domiciliu, cărora
nu li s-au eliberat documentele prevăzute enumerate mai sus, pot transmite, prin orice
mijloace,
până la data de 4 decembrie 2020, Biroului Electoral de Circumscripţie nr.31 Prahova, cereri privind emiterea documentelor necesare exercitării votului prin intermediul urnei speciale, conform modelului prevăzut în anexa la Decizia nr.40/2020, republicată, a Biroului Electoral Central.

Biroul electoral de circumscripţie asigură transmiterea, de îndată, către direcţia de sănătate publică judeţeană, a listei persoanelor care au transmis asemenea cereri, în vederea luării măsurilor necesare pentru emiterea urgentă a documentelor necesare exercitării dreptului de vot prin intermediul urnei speciale.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

DE MÂINE, CURSELE DE LA HIPODROM SE VOR DESFĂȘURA CU PUBLIC  –  VOR AVEA ACCES DOAR PERSOANELE VACCINATE

Reuniunea hipică de mâine, 16 mai, va fi cu spectatori, în limita a 25% din capacitatea tribunelor. Solicitarea adresată autorităţilor...

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -
NecenzuratPH