8 mai 2021
No menu items!

S-a conturat noul Guvern care va fi condus de Florin Cîțu!

Cele mai vizualizate articole

FIUL PRIMARULUI (PSD) DIN CORNU A DAT UN TUN DE PESTE 16 MILIOANE DE EURO IN CÂRDĂȘIE CU PRIMARUL (PSD) GABRIELA FIREA

In plină pandemie, când toată atenția publicului și a presei este concentrata pe cazurile de infectare cu noul coronavirus,...

ALEXANDRU RAFILA : CABINETELE STOMATOLOGICE, FRIZERIILE ȘI COSMETICA TREBUIE REDESCHISE

Președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, susține că acum este prea devreme pentru relaxarea restricțiilor anti-COVID19, însă anumite...

JAF DIN BANII PUBLICI LA SPITALUL JUDEȚEAN PLOIESTI – MAȘTILE DE PROTECTIE FFP2 AU FOST CUMPARATE CU CEL MAI MARE PREȚ DIN ȚARA

De la începutul lunii martie, pana pe 25 aprilie, spitalele și alte instituții publice din România au cumpărat echipamente...

Liderii PNL, USR-PLUS și UDMR au anunțat vineri seară că s-au înțeles pe structura politică a viitorului Guvern. Astfel, după mai multe zile de incertitudine, premierul agreat a rămas Florin Cîțu, și nu Ludovic Orban. Cu el vor merge partidele din coaliție la Cotroceni și, până atunci, lucrează în continuare la armonizarea programului de guvernare.

Cîțu va avea doi vicepremieri – unul de la USR-PLUS și unul de la UDMR. Mai mult, liderii politici s-au înțeles și pe conducerea ministerelor.

PNL va conduce 9 ministere: Apărarea, Externele, Finanțele, Internele, Educația, Cultura, Energia, Agricultura și Munca.

USR-PLUS va avea 6 ministere: Justiției, Transporturilor, Sănătății, Cercetării Inovării și Digitalizării, Economiei și IMM-uri.

UDMR va prelua 3 ministere: Dezvoltării, Mediului și Sportului.

Nu a fost comunicat niciun nume pentru funcțiile din Parlament, dar Orban a confirmat că șefia Camerei va reveni PNL, în timp ce Senatul va fi condus de USR-PLUS.

„Astăzi, cele trei formaţiuni politice care au exprimat această voinţă au ajuns la o înţelegere în ceea ce priveşte constituirea Guvernului, structura Guvernului şi, de asemenea, poziţiile care vor fi ocupate de cele trei formaţiuni politice pentru cele mai importante funcţii în stat. În ceea ce priveşte funcţiile cele mai importante în stat, Florin Cîţu este candidatul la funcţia de prim-ministru susţinut de UDMR, USR PLUS şi PNL. În ceea ce priveşte cele două poziţii de preşedinte de la Parlament, preşedintele Senatului va aparţine unui candidat din partea USR PLUS, preşedintele Camerei Deputaţilor unui candidat din partea PNL„, a afirmat Ludovic Orban, după negocierile dintre PNL, USR PLUS şi UDMR care au avut loc la Vila Lac.

”Contrar a ceea ce probabil credeau mulți, că va fi o negociere dificilă, dură, cu certuri, iată că după o zi intensă de discuții am reușit astăzi să oferim o structură de guvern cu premier, o structură suplă, cu 18 ministere. La USR-PLUS vor fi Justiția, pentru că avem mai multe proiecte pe care vrem să le asumăm prin MJ, dincolo de a repara ceea ce a stricat PSD-ul. Apoi Fondurile Europene, inclusiv planul național de redresare și reziliență care va aduce miliarde de euro României. Negocierile nu s-au finalizat. Vom continua discuțiile pentru a realiza programul de guvernare. Dar ce a fost mai greu a trecut!”, a spus Dacian Cioloș.

„Am avut discuţii principiale în ceea ce priveşte o coaliţie care va dura 4 ani de zile, o stabilitate parlamentară şi o stabilitate guvernamentală după 8 ani în care am avut 12 guverne. Sunt convins că în următorii ani vom reuşi să asigurăm investiţiile necesare pentru a creşte economia. Vom reuşi să avem locuri de muncă în siguranţă, vom reuşi să investim în educaţie şi în sănătate şi, în aceste condiţii, noi ne-am asumat să participăm, să fim alături de colegii noştri, să participăm la formarea majorităţii parlamentare şi, bineînţeles, să participăm în exercitarea atribuţiilor din executiv”, a afirmat Kelemen Hunor, după consultări.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

Cum începe școala de luni, 10 mai, în Prahova

De luni revin din vacanță și elevii din clasele terminale. Conform ultimelor date oferite de Ministerul Educației, de luni,...

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -
NecenzuratPH