16 mai 2021
No menu items!

DECIZIA PRIVIND DESCHIDEREA ŞCOLILOR SE VA LUA LA NIVEL DE LOCALITATE. SCENARIUL VERDE- RATĂ DE INFECTARE SUB 1/1000

Cele mai vizualizate articole

FIUL PRIMARULUI (PSD) DIN CORNU A DAT UN TUN DE PESTE 16 MILIOANE DE EURO IN CÂRDĂȘIE CU PRIMARUL (PSD) GABRIELA FIREA

In plină pandemie, când toată atenția publicului și a presei este concentrata pe cazurile de infectare cu noul coronavirus,...

ALEXANDRU RAFILA : CABINETELE STOMATOLOGICE, FRIZERIILE ȘI COSMETICA TREBUIE REDESCHISE

Președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, susține că acum este prea devreme pentru relaxarea restricțiilor anti-COVID19, însă anumite...

JAF DIN BANII PUBLICI LA SPITALUL JUDEȚEAN PLOIESTI – MAȘTILE DE PROTECTIE FFP2 AU FOST CUMPARATE CU CEL MAI MARE PREȚ DIN ȚARA

De la începutul lunii martie, pana pe 25 aprilie, spitalele și alte instituții publice din România au cumpărat echipamente...

Decizia de deschidere a şcolilor se va lua la nivel de localitate şi nu la nivel de judeţ, în funcţie de rata de infectare cu noul coronavirus, a anunţat ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu. Potrivit acestuia, scenariul verde care prevede participarea fizică la ore a tuturor elevilor se va aplica în localităţile unde rata de infectare este până la 1 la mie. Ministrul a precizat că sunt şi cinci cazuri în care se poate continua predarea online şi în scenariul verde.
Ministrul Sorin Câmpeanu a precizat că şcolile se vor redeschide, în 8 februarie, în funcţie de incidenţa cumulată a cazurilor de coronavirus.
Scenariul verde – cel în care toţi elevii participă la ore – se va aplica în localităţile în care incidenţa cumulată a cazurilor este de până la 1 la mie.
Scenariul galben – în care merg la cursuri copiii de grădiniţă, clasele I-IV, copiii din clasa a VIII-a şi cei din clasa a XII-a – se va aplica la o rată de infectare cuprinsă între 1 şi 3 la mie.
Scenariul roşu – în care merg la cursuri doar copiii de grădiniţă şi cei din clasele I-IV – se aplică la o incidenţă cumulată cuprinsă între 3 şi 6.
Localităţile unde sunt mai mult de 6 cazuri la mia de locuitori intră în carantină, iar elevii şi preşcolarii vor trece cu toţii în online.
Întrebat în ce condiţii se poate continua predarea online, Sorin Cîmpeanu a precizat că sunt cinci excepţii:
1. Elevii au contraindicaţii medicale pentru prezenţă fizică/au vulnerabilităţi şi prezintă certificat medical.
2. Elevii au aparţinători în familie care au vulnerabilităţi medicale, certificate ca atare.
3. Elevii prezintă simptome. Recomandarea fermă a Ministerului Sănătăţii, dar şi a Ministerului Educaţiei este să rămână acasă.
4. Profesorii prezintă vulnerabilităţi cronice, certificate de medic de medicina muncii.
5. Profesorii prezinta simptome specifice.
Detaliile concrete ale reluării cursurilor vor fi stabilite printr-un odrin comun al miniştrilor Educaţiei şi Sănătăţii.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

DE MÂINE, CURSELE DE LA HIPODROM SE VOR DESFĂȘURA CU PUBLIC  –  VOR AVEA ACCES DOAR PERSOANELE VACCINATE

Reuniunea hipică de mâine, 16 mai, va fi cu spectatori, în limita a 25% din capacitatea tribunelor. Solicitarea adresată autorităţilor...

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -
NecenzuratPH