11 mai 2021
No menu items!

SĂRBĂTORI PASCALE LA SCHI PE VALEA PRAHOVEI. HOTELIERII ÎNCĂ AŞTEAPTĂ TURIŞTI

Cele mai vizualizate articole

FIUL PRIMARULUI (PSD) DIN CORNU A DAT UN TUN DE PESTE 16 MILIOANE DE EURO IN CÂRDĂȘIE CU PRIMARUL (PSD) GABRIELA FIREA

In plină pandemie, când toată atenția publicului și a presei este concentrata pe cazurile de infectare cu noul coronavirus,...

ALEXANDRU RAFILA : CABINETELE STOMATOLOGICE, FRIZERIILE ȘI COSMETICA TREBUIE REDESCHISE

Președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, susține că acum este prea devreme pentru relaxarea restricțiilor anti-COVID19, însă anumite...

JAF DIN BANII PUBLICI LA SPITALUL JUDEȚEAN PLOIESTI – MAȘTILE DE PROTECTIE FFP2 AU FOST CUMPARATE CU CEL MAI MARE PREȚ DIN ȚARA

De la începutul lunii martie, pana pe 25 aprilie, spitalele și alte instituții publice din România au cumpărat echipamente...

Hotelierii de pe Valea Prahovei încă mai aşteaptă ca turiştii să facă rezervări pentru perioada sărbătorilor pascale. Momentan, locurile în unităţile de cazare sunt ocupate în proporţie de 50% pentru perioada Paştelui la Sinaia, Buşteni şi Azuga, anunţă Asociaţia pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Prahova. Preţurile sunt însă destul de piperate!
„Unităţile de cazare de 4 stele vă propun pachete de la 2.130 lei/ cameră dublă pentru 3 nopţi de cazare cu mic dejun, primire cu ouă, cozonac şi vin roşu în noaptea de Înviere, Brunch Pascal pe 2 mai şi masă de Paşte pe 2 mai, iar la cele de 3 stele de la 935 lei/ persoană în cameră dublă pentru 4 nopţi de cazare cu mic dejun, cină pe 1 mai, întâmpinare cu ouă, cozonac şi vin în noaptea de Înviere şi prânz pascal pe 2 mai. Până la Paşte turiştii se pot bucura şi de alte activităţi în staţiunile turistice montane, unde sunt aşteptaţi cu oferte speciale, de la 990 lei/ cameră dublă pentru 3 nopţi de cazare cu mic dejun, la un hotel de 4 stele şi de la 882 lei/ persoană în cameră dublă pentru 4 nopţi de cazare cu pensiune completă (3 mese incluse) la o vilă de 3 stele”, se precizează într-un comunicat de presă al asociaţiei.
APDT subliniază că s-au ridicat o parte din restricţiile din principalele destinaţii turistice, iar turiştii se pot plimba dimineaţa devreme de la ora 6:00 sau seara târziu până la ora 22:00, toată săptămâna.
Iubitorii sporturilor de iarnă se vor mai putea bucura de zăpadă pe domeniul schiabil de la Cota 2000 din Sinaia, dar şi pe pârtia Sorica din Azuga.
Zona montană de mai mică altitudine şi zona de deal, ca Breaza, Câmpina sau Dealu Mare, aşteaptă iubitorii de natură pentru drumeţii şi plimbări cu bicicleta. La Câmpina unităţie de cazare sunt ocupate în proporţie de 90% pentru perioada Paştelui şi 80% în perioada premergătoare, aici fiind organizate şi câteva tabere şcolare.

Pentru perioada premergătoare Paştelui, APDT menţionează o serie de evenimente de interes.

Astfel, Sinaia va găzdui duminică, 25 aprilie, ora 12:00, un eveniment cultural muzical unic – DORWIN ROWAN DJ Set LIVE PERFORMANCE „ROMANIA INFINITĂ” la CASTELUL PELEŞ. Evenimentul este organizat de Muzeul Naţional Peleş şi „România infinită”, cu sprijinul Casei Majestăţii Sale Custodele Coroanei, în parcul Castelului Peleş. Acesta va avea loc fără participarea publicului şi va fi transmis online, live, pe platforma www.youtube.com/dorwinrowan.
În Buşteni peste 60 de litografii şi gravuri ale unora dintre cei mai mari artişti ai lumii, printre care Pablo Picasso, Gustav Klimt, Pierre-Auguste Renoir, Henri Matisse, Salvador Dali, Toulouse Lautrec, Edvard Munch şi Marc Chagall sunt expuse din luna aprilie până în 1 septembrie în Castelul Cantacuzino, într-o expoziţie remarcabilă intitulată „Great artists of the world – colecţia av. George Şerban”, care poate fi vizitată între orele 10:00-19:00.
Sâmbătă, 24 aprilie, turiştii sunt aşteptaţi în Câmpina pentru un tur ghidat pietonal organizat de C.N.I.P.T. Câmpina în colaborare cu Asociaţia Istoria Artei – Bucureşti (ghid: istoric de artă Oana Marinache). Participarea la „Epoci şi stiluri în arhitectura Câmpinei „este liberă cu respectarea regulilor în vigoare.
Experienţa va fi o plimbare la pas pe străzile oraşului vamal făcut celebru de petrol, în timp ce veţi afla chiar la faţa locului informaţii inedite despre patrimoniul arhitectonic, sau poveşti ale oamenilor ce i-au dat viaţă de-a lungul anilor. Se propune o călătorie în timp, de la epoca renaşterii naţionale – cu arhitectură tradiţională – şi până la realismul socialist.
Turul va fi punctat de câte o surpriză pentru fiecare dintre cele patru mari epoci istoricostilistice ale Câmpinei.
De asemenea, tot sâmbătă, 24 aprilie, începând cu ora 14.00, la Mânăstirea Turnu, la 4 km de Ploieşti, în cadrul proiectului „Tradiţii Pascale”, copiii vor avea posibilitatea să exerseze încondeierea ouălor după modele autentice din judeţul Prahova, cu ajutorul materialelor specifice (ceară naturală, condei, vopsea etc).
Evenimentul este organizat de Centrul Judeţean de Cultură Prahova, instituţie subordonată Consiliului Judeţean Prahova, în colaborare cu Centrul Socio-Cultural „Sfinţii Martiri Brâncoveni” – Mânăstirea Turnu – Prahova în cadrul Programului „Culturalia”.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

Atenţie la căderi de pietre şi blocuri de stâncă pe DJ 713!

Ca urmare a sesizărilor primite, zilele trecute, privind căderile de blocuri de stâncă şi bolovani pe DJ713, între km...

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -
NecenzuratPH