17 septembrie 2021
No menu items!

Licitația pentru lucrările la primul tronson al autostrăzii A7 în curs de validare! În 20 de luni de la câștigarea licitației constructorul va finaliza traseul de 63 de kilometri

Cele mai vizualizate articole

Marți, 25.05.2021, CNAIR a inițiat procedura de achiziție publică a contractelor de EXECUȚIE LUCRĂRI AUTOSTRADA PLOIEȘTI – BUZĂU prin transmiterea documentație de atribuire către ANAP în vederea verificării.

Acest sector de autostradă este împărțit în 3 loturi, astfel:

LOT 1 Dumbrava – Mizil, km 0+000 – km 21+000

LOT 2 Mizil – Pietroasele, km 21+000 – km 49+350

LOT 3 Pietroasele – Municipiul Buzău, km 49+350 – km 63+250

În cadrul acestor contracte, în lungime de 63,25 km, se vor executa 42 de poduri și pasaje.

„A fost incarcata pe sistemul de licitatii publice, documentatia A7 Ploiesti (Dumbrava)-Buzau, pentru validarea de catre Agentia Nationala de Achizitii Publice. Dupa validarea de catre ANAP, licitatia va fi publica pe SICAP pentru depunerea de oferte. Subliniez ca licitatia este pentru executia lucrarilor, adica efectiv construire. Proiectul tehnic de executie este deja facut si este parte din documentatia de licitatie. Asta inseamna ca imediat dupa semnarea contractului, constructorul va putea intra in teren”, a explicat Catalin Drula, ministrul Transporturilor.

Firma care va castiga licitatia are la dispozitie 20 de luni pentru finalizarea lucrarilor. Astfel, daca firma castigatoare va fi desemnata cel tarziu in august 2021, primul sector din A7 ar trebui sa fie dat in folosinta in martie-aprilie 2023.

„A7 este coloana vertebrala a Moldovei. 320km de la Pascani pana la autostrada A3 Bucuresti-Ploiesti (Dumbrava), trecand pe langa Bacau, Adjud, Focsani si Buzau. A7 este cel mai mare proiect de infrastructura rutiera propus in PNRR. Ne propunem ca pana la sfarsitul verii sa scoatem la licitatie sectorul Buzau-Focsani, iar pana la sfarsitul anului Focsani-Bacau si Bacau-Pascani”, a mai precizat ministrul Transporturilor.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

PNRR pentru România va fi semnat pe 27 septembrie! Președintele CE vine la București

Președintele Comisie Europene, Ursula von der Leyen, va veni în România pe 27 septembrie, urmând ca cel mai probabil...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH