29 iulie 2021
No menu items!

Premii pentru reciclarea DEEE!

Cele mai vizualizate articole

FIUL PRIMARULUI (PSD) DIN CORNU A DAT UN TUN DE PESTE 16 MILIOANE DE EURO IN CÂRDĂȘIE CU PRIMARUL (PSD) GABRIELA FIREA

In plină pandemie, când toată atenția publicului și a presei este concentrata pe cazurile de infectare cu noul coronavirus,...

ALEXANDRU RAFILA : CABINETELE STOMATOLOGICE, FRIZERIILE ȘI COSMETICA TREBUIE REDESCHISE

Președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, susține că acum este prea devreme pentru relaxarea restricțiilor anti-COVID19, însă anumite...

JAF DIN BANII PUBLICI LA SPITALUL JUDEȚEAN PLOIESTI – MAȘTILE DE PROTECTIE FFP2 AU FOST CUMPARATE CU CEL MAI MARE PREȚ DIN ȚARA

De la începutul lunii martie, pana pe 25 aprilie, spitalele și alte instituții publice din România au cumpărat echipamente...

În perioada 5 iulie – 31 august 2021, A.D.I Deşeuri Prahova, Asociaţia ECOTIC, ROSAL GRUP S.A, ȋndeamnă locuitorii oraşelor şi comunelor din aria de delegare 2 – Boldeşti Scăeni, 3 – Drăgăneşti, 4 – Urlaţi, 5 – Vălenii de Munte, 6 – Valea Doftanei să predea corect spre reciclare deşeurile de echipamente electrice, electronice şi electrocasnice (DEEE).

Ȋncepând cu luna iulie 2021, cetăţenii sunt ȋncurajaţi să predea deşeurile de echipamente electrice, electronice şi electrocasnice ȋn mod responsabil ȋn cadrul campaniei ,,Oraşe curate’’ şi „Comune curate ’’ urmând ca fiecare persoană care predă deşeuri de minim 5 kg să primească un premiu instant .

Premiile oferite sunt: la ORAŞE – minim 5 kg DEEE-uri – premiu instant

– minim 25 kg DEEE-uri – premiu instant şi tichet tombolă

Premii tombolă: – aspirator fără sac

– fier de călcat

– brăţări fitness

la COMUNE – minim 5 kg DEEE-uri – premiu instant

Locuitorii oraşelor şi comunelor vor beneficia de servicii gratuite de preluare de la domiciliu a DEEE-urilor voluminoase apelând la numarul 0244 933. O echipă a operatorului de salubritate S.C ROSAL GRUP S.A. se va deplasa şi va ridica DEEE-urile voluminoase de la domiciliu, respectând cerinţele sanitare şi de siguranţă.

DEEE-urile conţin substante periculoase pentru mediu şi sănătate (gaze cu efect de seră sau metale grele dăunătoare sănătăţii); acestea au un grad mare de reciclare reutilizare (intre 85-90%).

Depozitate necorespunzător după casare, DEEE-urile se transformă în timp în deşeuri periculoase ce afectează sănătatea oamenilor şi a mediului înconjurător şi blochează resurse importante de materie primă necesară realizării unor noi produse. Totodată, locuitorii oraşelor şi comunelor se pot debarasa de aceste echipamente la punctele de colectare special amenajate situate ȋn zona primăriilor.

Scopul acestei campanii este de a contribui la conștientizarea cetăţenilor în privința comportamentului corect față de acest tip de deșeu, respectiv DEEE – (deșeuri de echipamente electrice, electronice şi electrocasnice). Având ȋn vedere declararea stării de alertă şi măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei COVID-19, acţiunile se vor desfăşura respectând cerinţele sanitare şi de siguranţă.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

FEMEIE LOVITĂ DE TREN LA TĂTĂRANI

Un accident feroviar a avut loc, în urmă cu câteva minute, la Tătărani. ISU Prahova informează că, din primele...

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -
NecenzuratPH