29 iulie 2021
No menu items!

VOLOSEVICI ACUZĂ: ROSAL A AVUT COMENZI ŞI BUGET, DAR NU A VRUT SĂ LUCREZE. GARDA DE MEDIU PARE AUTISTĂ!

Cele mai vizualizate articole

FIUL PRIMARULUI (PSD) DIN CORNU A DAT UN TUN DE PESTE 16 MILIOANE DE EURO IN CÂRDĂȘIE CU PRIMARUL (PSD) GABRIELA FIREA

In plină pandemie, când toată atenția publicului și a presei este concentrata pe cazurile de infectare cu noul coronavirus,...

ALEXANDRU RAFILA : CABINETELE STOMATOLOGICE, FRIZERIILE ȘI COSMETICA TREBUIE REDESCHISE

Președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, susține că acum este prea devreme pentru relaxarea restricțiilor anti-COVID19, însă anumite...

JAF DIN BANII PUBLICI LA SPITALUL JUDEȚEAN PLOIESTI – MAȘTILE DE PROTECTIE FFP2 AU FOST CUMPARATE CU CEL MAI MARE PREȚ DIN ȚARA

De la începutul lunii martie, pana pe 25 aprilie, spitalele și alte instituții publice din România au cumpărat echipamente...

Primarul Ploieştiului, Andrei Volosevici, a adus, azi, acuzaţii grave operatorului Rosal, dar şi Gărzii de Mediu Prahova şi conducerii ADI Deşeuri.

Astfel, edilul spune că Rosal a avut comenzi şi buget de la Primăria Ploieşti pentru contractul de curăţenie căi publice (singurul gestionat de primărie), însă operatorul a refuzat practic să le onoreze şi, ca atare, nu a încasat aproape un milion de euro din bugetul pus la dispoziţie de municipalitate.

În aceste condiţii, Volosevici spune că sunt două variante: fie Rosal nu a lucrat pentru că nu a putut, fie la mijloc sunt alte interese şi un scenariu îndreptat împotriva sa.

Concret, în primele 6 luni ale anului, municipalitatea a finanţat contractul de salubritate cu 136 miliarde lei vechi, însă Rosal a onorat comenzi doar în valoare de sub 84 miliarde lei.

„Adică SC Rosal SRL nu a dorit să încaseze, pentru că nu are capacitatea să lucreze corespunzător, deci să ne facă curat în oraş, în jur de 48 de miliarde, adică în jur de 950.000 de euro în 6 luni de zile”, a spus primarul.

De asemenea, el a arătat că operatorul a fost constant amendat de Poliţia Locală, însă niciodată nu a contestat amenzile.

Referindu-se la contractul pentru ridicarea deşeurilor menajere, care este gestionat de ADI Deşeuri Prahova, Volosevici a explicat că pe acest segement nu primăria asigură finanţarea.

Din nou, primarul Ploieştiului a criticat conducerea ADI Deşeuri pentru faptul că nu a rezilitat contractul cu Rosal pentru neplata redevenţei la timp, aşa cum prevăd documentele, ci a ales să îl „păsuiască” pe operator, dându-i un interval de timp pentru ca acesta să îşi poată achita datoria.

Totodată, Volosevici spune despre Garda de Mediu Prahova că „pare autistă” în raport cu situaţia dezastruoasă de la Ploieşti.

„Garda de Mediu pare că este autistă, că nu doreşte să facă niciun fel de verificare. Este singura instituţie care poate propune APM suspendarea licenţei Rosal”, a afirmat primarul.

 

 

 

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

FEMEIE LOVITĂ DE TREN LA TĂTĂRANI

Un accident feroviar a avut loc, în urmă cu câteva minute, la Tătărani. ISU Prahova informează că, din primele...

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -
NecenzuratPH