12 august 2022
No menu items!

NĂSUI DESPRE UZINA MECANICĂ PLOPENI- „ÎNCHIDEM NIŞTE SINECURI”

Cele mai vizualizate articole

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a anunţat închiderea unor noi sinecuri, referindu-se la desfiinţarea funcţiilor de administrator special pentru privarizare de la trei companii de stat, respectiv Băiţa SA, Uzina Mecanică Plopeni şi Uzina Mecanică Bucureşti. Toate cele trei companii au datorii uriaşe, iar administratorii speciali primeau lunar între 10.000 şi 14.000 de lei salariu.

”Mai închidem nişte sinecuri din statul român. În 2002 a apărut o nouă categorie de sinecuri. Statul a inventat o nouă categorie de administrator al unei societăţi: administratorul <special> pentru privatizare. În teorie, această funcţie trebuia să aibă grijă de aceste companii şi să le pregătească pentru privatizare. În practică, nişte oameni şi-au luat bani în fiecare lună, nefăcând aproape nimic timp de ani de zile. De ce nu au făcut nimic? Pentru că ei îşi au salariu atât timp cât nu se privatizează compania. Deci de ce s-ar fi grăbit? 19 ani mai târziu, companiile nu sunt nici privatizate şi arată şi dezastruos”, a scris pe Facebook, Claudiu Năsui.

Astfel, de azi, vor fi eliberaţi din funcţie administratorii ”speciali” pentru privatizare de la trei companii de stat: Băiţa SA, Uzina Mecanică Plopeni şi Uzina Mecanică Bucureşti.

”Salariile lor de la stat erau de 10.871 de lei, 10.476 de lei şi 14.658 de lei pe lună. Toate acestea mergeau de fapt către două persoane, pentru că una dintre ele era administrator <special> în două locuri”, spune ministrul.

”Uzina Mecanică Plopeni are datorii la stat de peste 85 de milioane de lei şi face pierderi an de an. Uzina Mecanică Bucureşti are capitaluri proprii negative (adică are mai multe datorii decât active). Doar anul acesta a mai făcut 6.7 milioane de lei datorii suplimentare la bugetul de stat şi face pierderi an de an. Băiţa SA avea 50 de milioane de lei datorii, din care va mai rambursa doar 2.7 milioane de lei. De ce? Pentru că peste jumătate s-au şters şi restul au fost convertite în acţiuni. Deci nu vor mai fi rambursate vreodată. Nu-i aşa că v-ar plăcea şi vouă să tot acumulaţi datorii şi apoi să le tot ştergeţi?”, a mai scris ministrul.

 

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

Protecția Consumatorului a oprit temporar trei operatori economici de pe Valea Prahovei!

Comandamentul Munte 2022, al ANPC, a desfășurat acțiuni de control în perioada 04-07.07.2022, în care au fost verificați 22...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH