1 februarie 2023
No menu items!

Fără probleme la mall dacă nu porți masca de protecție!

Cele mai vizualizate articole

Într-o perioadă în care cazurile de COVID-19 au reînceput să crească, ne așteptam ca respectarea normelor de siguranță sanitară să fie respectate. Ei bine, nu.

Cu siguranță că ați văzut că în marile Mall-uri, dar și în unele magazine de cartier, unii cetățeni nu poartă masca de protecție. Nu doar că nu o poartă, dar nici măcar nu sunt atenționați de cei care au sarcina de a nu lăsa ca acest lucru să se întâmple.

La unul din Mall-urile din/ de lângă Ploiești, am întrebat personalul care la intrălile din această unitate fac ”verificarea” temperaturii- acel termometru nici nu mai avea baterii!!!- de ce-i lasă să intre fără mască. Răspunsul? Păi ce să le fac? Nu ne-am oprit și am luat legătura cu șeful acestora, care la fel de senin, ne-a zis că nu are ce să facă, că… nu poți avea un paznic la fiecare cumpărător! Am luat legătura, telefonic și cu unul din directorii societății care are în administrare respectivul mall. Deși a recunoscut că… se poate întâmpla ca unele persoane să nu respecte normele sanitare… acest director a venit din nou cu argumentul personalului insuficient, că e greu să îi convingi pe oameni să poarte masca…

De fapt realitatea e una dureroasă. Pentru că legislația prevede că în astfel de cazuri, când și dacă se constată că nu se respectă normele de sănătate, sancțiunea majoră este o amendă de… 2.500 lei! Dacă este plătită în termen de 15 zile, ea se înjumătățește! Acum la un Mall, unde zilnic vin mii de cumpărători, o amendă de 2.500 lei… e un fleac! Pentru că primează banii, înaintea sănătății! Niște salariați în plus, care să asigure păstrarea regulilor, costă mai mult decât o amendă!

P.S.: Am primit și un răspuns din partea conducerii mall-ului. Din păcate este unul ”standard” în care ni se precizează că se respectă toate condițiile sanitare impuse de autorități pentru împiedicarea răspândirii Covid-19. Aveți mai jos răspunsul oferit redacției noastre.

P.S. 2: Am făcut o vizită și la celălalt mall din Ploiești, asta pentru a vedea dacă și acolo situația e la fel. Interesant, dar… nu. Am constatat că personalul de pază și control nu lasă pe nimeni să intre fără mască, iar pe holurile mall-ului există destul personal care să ”reamintească” faptul că trebuie purtată masca. Un avantaj, ar fi și sistemul de intrare și poate și faptul că vorbim de un spațiu mai mic decât la mall-ul din zona de nord a Ploieștiului. De ce la unii se poate?

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

HIDRO PRAHOVA oprește apa în municipiul Câmpina pentru remedierea unei defecțiuni accidentale

Societatea HIDRO PRAHOVA SA anunță oprirea distribuției apei potabile în municipiul Câmpina, în data de 2 februarie 2023, între...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH