O şcoală din judeţul Prahova marchează o premieră la nivel naţional prin intermediul unor dotări de ultimă generaţie.
Este vorba despre Şcoala Gimnazială „Constantin Stere” din comuna Bucov, care are un laborator dotat cu tehnologie de top, investiţia în valoare de 120.000 de euro fiind suportată de şase companii private.
Astfel, şcoala din Bucov este utilată cu imprimante şi scanere 3D, roboţi educaţionali, ochelari de realitate virtuală, software-ul aferent noilor tehnologii 4.0, materiale consumabile, iar proiectul include instruire pentru cadrele didactice şi mentenanţă pentru aparatura donată, pentru următorii trei ani. Proiectul a fost gândit şi implementat de Asociaţia INACO-Iniţiativa pentru Competitivitate, cu sprijinul a şase companii private donatoare.
De acest laborator, singurul de acest gen din ţară într-o şcoală din mediul rural, vor beneficia circa 500 de elevi care vor avea acces gratuit la educaţie digitală inteligentă şi creativă.
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a vizitat, azi, acest laborator.
„Este un laborator pilot, este printre primele laboratoare în care se integrează noile tehnologii (…) în acelaşi spaţiu, pentru aceiaşi elevi. Acest exemplu trebuie replicat la nivel naţional. Proiectul Ministerului Educaţiei este de a avea cel puţin 30 de şcoli în fiecare judeţ în care să existe aceste laboratoare, în care noile tehnologii să fie integrate. Vorbim de partea de imprimante 3D, de scannere 3D, de ochelari de realitate virtuală (…). Practic, printr-un astfel de laborator, un profesor virtual poate intra, alături de elevii din Bucov în această situaţie, din orice colţ al lumii. (…) Este un lucru absolut necesar introducerea noilor tehnologii în şcoli. Am spus că echitatea este problema de bază a învăţământului românesc. Este nevoie să ne concentrăm îndeosebi pe şcolile din mediul rural, pentru a reduce diferenţele. Accesul elevilor din şcolile din mediul rural la noile tehnologii este extrem de important”, a declarat Cîmpeanu.