23 octombrie 2021
No menu items!

NOI RESTRICŢII ÎN PRAHOVA DIN CAUZA COVID. GURA VADULUI- COMUNA CEA MAI AFECTATĂ

Cele mai vizualizate articole

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă s-a întrunit, ieri, pentru a extinde restricţiile pe fondul creşterii numărului de cazuri COVID.

Astfel, conform hotărârii CJSU, o comună are incidenţa cazurilor peste 6 la mia de locuitori (Gura Vadului), 9 au un indice de peste 3/1.000, iar 31 au o incidenţă între 1,5 şi sub 3 la mie.

Conform noilor norme legale adoptate de ministerul Sănătății și ministerul Educației, școala online se desfășoară în localitățile care au o rată a cazurilor noi de peste 6 la mia de locuitori, data de referință fiind ziua de vineri a fiecărei săptămâni. Din această cauză la Gura Vadului nu sunt închise unitățile școlare, o decizie va fi discutată și aprobată vineri 24 septembrie, în cazul în care se menține o rată a cazurilor noi de peste 6!

Restricţiile care sunt dispuse în funcţie de rata de infectare aferentă intră în vigoare de azi.

Cea mai afectată este comuna Gura Vadului, unde incidenţa cazurilor este de peste 6 la mia de locuitori, mai multe activităţi fiind interzise după cum urmează:

1. Organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale sunt interzise.
2. Activităţile recreative şi sportive desfăşurate în aer liber sunt interzise.
3. Organizarea şi desfăşurarea spectacolelor de tipul drive-in sunt interzise.
4. Este interzisă organizarea de evenimente private (nunţi, botezuri).
5. Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum şi la terase este interzisă.
În situaţia în care activitatea operatorilor economici este restricţionată sau închisă se permit prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective.
Măsura se aplică şi operatorilor economici care desfăşoară activităţi în spaţiile publice închise care au un acoperiş, plafon sau tavan şi care sunt delimitate de cel puţin 2 pereţi, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent.
6. Activitatea în baruri, cluburi şi discoteci este interzisă .
7. Se suspendă activitatea operatorilor economici desfăşurată în spaţii închise în domeniul sălilor de sport şi/sau fitness.
8. Activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc este interzisă.
9. Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de administrare a piscinelor interioare este interzisă.

Lista completă a restricţiilor aplicabile în funcţie de rata de infectare aferentă fiecărei localităţi o puteţi consulta AICI.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

PLOIEŞTIUL- PE LOCUL 3 ÎN JUDEŢ LA INCIDENŢA CAZURILOR COVID

Municipiul Ploieşti a ajuns, azi, pe locul al treilea în judeţ după rata de infectare cu noul coronavirus. Incidenţa...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH