16 iulie 2024
No menu items!

FAVIPIRAVIR, APROBAT ÎN ROMÂNIA PENTRU TRATAREA COVID. VA FI ELIBERAT ÎN AMBULATORIU

Cele mai vizualizate articole

Guvernul a aprobat prin ordonanţă de urgenţă posibilitatea eliberării în regim ambulatoriu a medicamentului Favipiravir pentru bolnavii COVID cu forme uşoare, a anunţat ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila.

Măsura a fost luată tocmai pentru a trata pacienţii cu forme uşoare. Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, susţine că Favipiravirul o să fie eliberat doar în circuit închis în spitale.

„În protocolul de tratament pot fi eliberate în regim închis la recomandarea medicului din spital. Este vorba despre eliberarea medicamentului Favipiravir. E un medicament care are autorizaţie temporară în India. Medicamentul nu poate fi acordat pe gratis de farmacii. El nu are autorizaţii de punere pe piaţă în România.
Medicul de boli infecţioase evaluează: fie pacientul stă în spital şi primeşte tratament, ori dacă are forme uşoare poate fi tratat acasă cu acest mediament. Dacă medicul consideră că se poate trata pacientul acasă i se prescrie medicamentul si urmează tratamentul la domiciliu”, a spus Cseke Attila.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, în India, ţara de provenienţă, Favipiravir are un aviz temporar pentru fabricaţie şi comercializare obţinut în urma unui proces de evaluare accelerată şi conditionată de multiple cerinţe şi care nu poate fi asimilată cu o autorizaţie de punere pe piaţă emisă în acord cu legislaţia europeană în vigoare.

Conform Protocolului Naţional de tratament al bolnavilor infectaţi cu virusul SARS-CoV-2, se recomandă ca medicamentul Favipiravir să fie administrat în formele uşoare şi medii de infecţie cu corornavirus în prima săptămână de boală.

5/5 - (1 vote)

Evaluează articolul

5/5 - (1 vote)

Cele mai noi știri

COD GALBEN DE VIJELII ÎN PRAHOVA

Meteorologii au emis o atenţionare cod galben de vijelii şi averse torenţiale valabilă azi în mai multe zone, inclusiv...
spot_img

Next AG Holding SRL angajeaza Inginer proiectare si executie Instalatii distributie si transport gaze naturale pentru coordonarea proiectelor si lucrarilor societatii

    Cerinte:
  • Studii superioare de specialitate - Facultataea de Instalatii, Facultate inginerie;
  • Experienta minim 2 ani in proiectare si executie in constructii civile si industriale;
  • Experienta minima: 2 ani cu oamenii.

Autorizatii necesare: EGD, PGD, EGT, PGT
Pentru transmiterea CV-urilor va rugam sa utilizati adresa noastra de e-mail: office@nextedholding.com

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH Modifica preferintele pentru cookies