23 iulie 2024
No menu items!

ARAFAT CERE MEDICAMENTUL MINUNE ANTI-COVID! VA FI ACTIVAT MECANISMUL DE PROTECŢIE CIVILĂ

Cele mai vizualizate articole

Şeful DSU, Raed Arafat, a anunţat că România va cere, în cursul zilei de mâine, activarea Mecanismului de Protecţie Civilă, pentru medicamentul Tocilizumab, la cererea Ministerului Sănătăţii.

Tocilizumab, un medicament antiinflamator produs de grupul farmaceutic Roche pentru tratarea artritei, reduce riscul de deces în rândul pacienţilor cu forme severe de COVID-19 şi le scurtează perioada de recuperare, arată concluziile celui mai amplu studiu desfăşurat în această privinţă. Rezultatele sunt şi mai bune atunci când tocilizumabul este combinat cu dexametazona, un corticosteroid ieftin, relatează BBC.

”Mâine urmează să fie activat Mecanismul de Protecţie Civilă, la cererea Ministerului Sănătăţii, pentru medicamentul Tocilizumab. Este un medicament al cărui furnizor nu poate să furnizeze toate cantităţile necesare”, a anunţat Arafat.

Acesta a precizat că avem cantităţi suficiente pentru 2-3 săptămâni.

”Activăm Mecanismul să vedem, în ţările care nu se confruntă cu un val serios în acest moment, dacă putem lua de la ei medicamentul în anumite cantităţi”, a mai declarat Arafat.

De asemenea, autorităţile iau în calcul posibilitatea de a solicita oxigenatoare individuale pentru a facilita creşterea numărului de paturi cu oxigen în spitale.

4.5/5 - (2 votes)

Evaluează articolul

4.5/5 - (2 votes)

Cele mai noi știri

Consiliul Județean a lansat aplicația mobilă pentru transportul public în Prahova!

Consiliul Județean Prahova a anunțat lansarea aplicației mobile Prahova Trans, menită să faciliteze transportul public în județul Prahova. Aplicația...
spot_img

Next AG Holding SRL angajeaza Inginer proiectare si executie Instalatii distributie si transport gaze naturale pentru coordonarea proiectelor si lucrarilor societatii

    Cerinte:
  • Studii superioare de specialitate - Facultataea de Instalatii, Facultate inginerie;
  • Experienta minim 2 ani in proiectare si executie in constructii civile si industriale;
  • Experienta minima: 2 ani cu oamenii.

Autorizatii necesare: EGD, PGD, EGT, PGT
Pentru transmiterea CV-urilor va rugam sa utilizati adresa noastra de e-mail: office@nextedholding.com

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH Modifica preferintele pentru cookies