Tragedie produsă, în această după-amiază, în comuna Valea Călugărească, sat Valea Poienii, din cauza… tulburelului.
O femeie de 75 de ani care a căzut într-un beci în care se aflau fructe puse la fermentat şi-a pierdut viaţa în ciuda eforturilor paramedicilor solicitaţi să intervină la faţa locului.
De asemenea, un bărbat de 80 de ani care a fost scos din acelaşi beci în stop cardio-respirator a fost transportat la spital.
ISU Prahova atrage atenţia asupra pericolulului din timpul fermentării tulburelului. Doar câteva minute de inhalare a dioxidului de carbon pot fi fatale!
Butoaiele cu must depozitate în beciurile care nu au căi de aerisire sunt un adevărat pericol.
Efectele asupra organismului sunt cauzate de reducerea cantităţii de oxigen în spațiile închise în care fermentează vinul. Dioxidul de carbon rezultat în urma fermentaţiei alcoolice este imposibil de distins. El nu are miros sau culoare, iar în câteva minute poate deveni fatal.
Pentru a evita tragediile, îndemnul autorităţilor este ca oamenii să fie mult mai prudenţi. Procesul de fermentare trebuie să se realizeze în spaţii deschise sau bine aerisite. Dacă fermentarea se produce în spații închise, este interzisă intrarea fără o aerisire corespunzătoare a locației respective.