29 noiembrie 2021
No menu items!

MINISTERUL SĂNĂTĂŢII CERE AJUTORUL UE PENTRU TRATAMENTUL CU ANTICORPI MONOCLONALI

Cele mai vizualizate articole

Ministerul Sănătăţii a solicitat în această dimineaţă Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă activarea Mecanismului de protecţie civilă al Uniunii Europene pentru asigurarea tratamentului cu anticorpi monoclonali neutralizanţi a unui număr de 40.000 bolnavi COVID-19.

“Există promisiuni de sprijin şi din partea altor state pentru acest tratament. Am discutat ieri cu dna. Stella Kyriakides, comisarul european pentru Sănătate despre intenţia noastră de activare a mecanismului de protecţie civilă în vederea aprovizionării cu medicamentele necesare asigurării tratamentului pacienţilor noştri”, a declarat ministrul Sănătăţii, Cseke Attila.

În contextul actual al valului 4 al pandemiei de COVID-19 este necesară asigurarea accesului bolnavilor COVID-19 cu forme usoare şi medii la tratament cu anticorpi monoclonali neutralizanţi. Marţi seară a fost primită o donaţie de 5.206 fiole de anticorpi din partea statului italian, ca recunoştinţă a Regiunii Lombardia pentru ajutorul pe care ţara noastră l-a acordat în anul 2020, atunci când a trimis echipe de medici şi asistenţi medicali care au lucrat în spitale din Brescia şi Lecco.

Medicamentele au fost deja repartizate în 134 spitale pentru tratarea bolnavilor cu COVID-19.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

PRAHOVA A PIERDUT BABELE ŞI SFINXUL ÎN FAVOAREA DÂMBOVIŢEI!

Disputa dintre Prahova şi Dâmboviţa care se poartă de ani de zile în instanţă cu privire la Platoul Bucegi...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH