29 noiembrie 2021
No menu items!

ROMÂNIA- PE PRIMUL LOC ÎN LUME LA NUMĂRUL DE DECESE COVID RAPORTATE LA POPULAŢIE

Cele mai vizualizate articole

România a ajuns pe primul loc în lume la numărul de decese zilnice de COVID raportate la populaţie, potrivit datelor centralizate de Universitatea Oxford. România înregistrează zilnic 16,6 decese la un milion de locuitori (media pe ultimele 7 zile). În ultimele zile, au fost raportate zilnic între 300 şi peste 440 de decese în 24 de ore.

Datele centralizate de Universitatea Oxford nu ar trebui să ne mire dacă stăm să ne gândim că, în urmă cu doar o zi, ţara noastră era colorată în roşu închis pe harta epidemiologică a Europei, realizată săptămânal de Centrul European pentru Controlul Bolilor (ECDC), în funcţie de rata de incidenţă COVID în ultimele 14 zile la 100.000 de locuitori şi de rata de pozitivare a testelor. Zonele marcate cu roşu închis pe hartă sunt cele în care rata de incidenţă în ultimele 14 zile este de peste 500 de cazuri COVID la 100.000 de locuitori.

ECDC a stabilit 4 grade ale situaţiei epidemiologice, colorate în funcţie de cât de îngrijorătoare este situaţia în diferitele regiuni din Europa, în verde, portocaliu, roşu şi roşu închis.
România se situează acum la cel mai înalt nivel de îngrijorare privind situaţia epidemiologică.
Doar ţările baltice, cum sunt Estonia, Letonia şi Lituania şi alte câteva regiuni mai sunt plasate la un nivel foarte ridicat de îngrijorare ca urmare a incidenţei determinate de infectările cu noul coronavirus.

În cea mai mare parte a Europei, pandemia de COVID-19 evoluează în limite care creează puţină îngrijorare, majoritatea ţărilor fiind colorate în verde şi galben.

În zonele verzi, răspândirea generalizată a virusului scade, ceea ce duce la o incidenţă redusă. Datorită proporţiei populaţiei vulnerabile vaccinate, se înregistrează mai puţine cazuri la persoanele vârstnice. În aceste ţări, riscul reprezentat de pandemia SARS-CoV-2 este evaluat ca fiind scăzut pentru populaţia generală (atât vaccinată, cât şi nevaccinată), cât şi pentru populaţia vulnerabilă vaccinată. Pentru populaţia vulnerabilă nevaccinată există însă un risc moderat spre mare.

La începutul verii, România a fost colorată pentru prima dată în verde pe harta epidemiologică a Europei.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

PRAHOVA A PIERDUT BABELE ŞI SFINXUL ÎN FAVOAREA DÂMBOVIŢEI!

Disputa dintre Prahova şi Dâmboviţa care se poartă de ani de zile în instanţă cu privire la Platoul Bucegi...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH