29 noiembrie 2021
No menu items!

ÎNCEP LUCRĂRILE PENTRU REABILITAREA CASEI COMPOZITORULUI PAUL CONSTANTINESCU

Cele mai vizualizate articole

Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Iulian Dumitrescu, a semnat, azi, contractul de execuţie a lucrărilor pentru proiectul care vizează restaurarea, revitalizarea și punerea in valoare a casei compozitorului Paul Constantinescu aflată în Ploiești.

Lucrările sunt finanțate prin programul RO – Cultura (Antreprenoriat cultural, patrimoniu cultural și schimb cultural), parte integrantă a Mecanismului Financiar al Spațiului Economic European (SEE) 2014 – 2021. Acesta este implementat de Consiliul Județean Prahova, în parteneriat cu două organizații non-profit, una din România – ,,Remember Enescu” și una din Norvegia – ,,International Voice of Justice”.

Valoarea totală a proiectului este de 10.582.442,87 lei (inclusiv TVA), din care 7.797.098,66 lei este finanţare nerambursabilă, iar diferenţa este contribuția Județului Prahova.
Obiectivul general al acestei investiţii îl reprezintă restaurarea și valorificarea casei memoriale a compozitorului prahovean, precum și promovarea creației muzicale a acestuia. Iniţiativa este binevenită, având în vedere că, în prezent, imobilul se află într-un stadiu avansat de degradare.

Durata de execuție a lucrărilor este de 16 luni. Licitaţia pentru acest proiect a fost câştigată de Asocierea CONSTRUCŢII ERBASU S.A. (lider de asociere) – VIALIS ENGINEERING S.A. – EURAS S.R.L.

 

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

PRAHOVA A PIERDUT BABELE ŞI SFINXUL ÎN FAVOAREA DÂMBOVIŢEI!

Disputa dintre Prahova şi Dâmboviţa care se poartă de ani de zile în instanţă cu privire la Platoul Bucegi...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH