23 ianuarie 2022
No menu items!

EXPLICAŢIILE DIRECTORULUI SJU PLOIESTI DESPRE INCENDIUL DE LA INFECŢIOASE: PROBABIL A FOST O SCÂNTEIE

Cele mai vizualizate articole

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti, Bogdan Nica, spune că incendiul izbucnit la Secţia de Boli Infecţioase nu ar fi pornit de la instalaţia de oxigen, ci probabil de la o scânteie produsă între pat şi parchet pe fondul agitaţiei bolnavului.

„Nu la instalaţia de oxigen se pare că s-a produs nenorocirea, ci probabil a fost o defecţiune, fie la un aparat, un pulsoximetru, fie faptul că patul a fost mişcat, bolnavul era foarte agitat, s-a mişcat patul şi probabil s-a produs o scânteie între pat şi parchet. Se întâmplă. Într-o atmosferă cu oxigen… erau doi bolnavi cu CPAP (n.r.- măşti de oxigen) acolo, cantitate mare de oxigen… E un risc asumat când tratezi cu cantităţi mari de oxigen, la orice mică scânteie sau chiar spontan, spun specialiştii, se poate aprinde oxigenul. (…) În timp ce (infirmiera- n.r.) încerca să îi repună masca bolnavului, care era foarte agitat şi atunci s-a micşcat patul, a apărut o flamă, colega ei a venit cu un extinctor, a stins imediat costumul şi după aia au intervenit cu extinctoare în salon. A venit şi ISU în 10 minute şi incendiul s-a stins în 3 minute. Practic era localizat la un singur salon. Asta mi-au spus colegii mei, mai departe, specialiştii şi anchetatorii vor stabili exact cauzele”, a explicat Nica.

El a spuscă, la un control efectuat în lua februarie, ISU a depistat nereguli care au fost remediate în proporţie de 90%, fiind redepusă documentaţia pentru obţinerea avizelor necesare.

„Există autorizaţie parţială, pentru că a trebuit să modificăm documentaţia. (…) Absolut niciun spital din Prahova nu e în regulă pentru că sunt necesare investiţii foarte mari. (…) Noi am remediat cam 90 şi ceva la sută, am redepus documentaţia, şi asta de aici era în lucru. (…) Instalaţia electrică atât la nord, cât şi aici este nouă. Nu am avut (…) niciun fel de probleme în ultimul an”, a mai declarat Bogdan Nica.

„Acest salon avea şi uşă către exterior care se deschidea periodic şi se deschid periodic. Există un instructaj pe care l-am făcut cu tot personalul şi de aia sunt mirat de ce s-a întâmplat pentru că aici era cel mai bun personal şi aici se respectau… şi nu numai aici, în toate secţiile, absolut toate măsurile. Ca dovadă, am avut 387 de bolnavi la un moment dat, cu cantităţi imense de oxigen, am depăşit 10.000 de litri de oxigen pe zi plus butelii, şi nu s-a întâmplat absolut nlic. Aveam senzori de oxigen şi aici…”, a declaratNica.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

PRAHOVA: APROAPE 500 DE CAZURI NOI DE COVID. TERAPIA INTENSIVĂ E PLINĂ

Prahova a raportat, azi,  494 dr cazuri noi de COVID si un deces asociat survenit la o femeie de...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH