19 iulie 2024
No menu items!

CUM ARATĂ PASAJUL DE LA OMNIA DUPĂ RENOVARE. EL POARTĂ NUMELE UNUI MARE PLOIEŞTEAN

Cele mai vizualizate articole

Centrul municipiului Ploieşti se apropie tot mai mult de o imagine demnă de un oraş european, în contextul lucrărilor de modernizare şi reabilitare care au vizat pasajul subternat de la magazinul Omnia, pavajul din zona centrului comercial Winmarkt, dar şi zona pietonală cuprinsă între acest centru şi Casa Sindicatelor.

Lucrările de modernizare, reabilitare şi igienizare a pasajului pietonal de la Omnia au fost finalizate după trei luni de la demararea lor, iar rezultatul poate fi văzut în pozele ataşate acestui articol.

În cadrul procesului de modernizare au fost reparate scările, care prezentau un real pericol pentru trecători, au fost montate corpuri de iluminat, au fost reparaţi pereţii, dar şi tavanul şi a fost înlocuit pavajul, iar pe latura dinspre Palatul Culturii a fost amenajată o rampă de acces pentru cărucioare.

Totodată, municipalitatea a decis ca pasajul renovat să poarte numele unei mari personalităţi ploieştene, Take Ionescu, dat fiind faptul că anul acesta se împlinesc 100 de ani de la numirea sa în funcţia de prim-ministru.

Pe numele său adevărat Dumitru Ioan, Take Ionescu s-a născut pe 13 octombrie 1858 la Ploieşti, într-o familie modestă de negustori. Originea sa i-a interzis de la bun început ascensiunea în lumea politicii, o sferă rezervată doar privilegiaţilor vremii veniţi din familii bogate. Take Ionescu a spart însă tiparele şi fiul negustorului modest din Ploieşti a ajuns unul dintre cei mai importanţi oameni ai României. În timpul liceului şi-a schimbat numele din Ioan în Ionescu.

A plecat la Paris pentru a studia Dreptul şi a devenit doctor în avocatură. Revenit în ţară şi-a început cariera de avocat şi în scurt timp a căpătat renumele de ”Gură de aur”, datorită talentului oratoric excepţional.

Take Ionescu, om politic, ziarist şi strălucit avocat, prim-ministru al României în perioada 1921-1922, n-a făcut politică, ci a scris istorie. A fost primul om politic al României care, fără avere, fără relaţii, fără susţinere, a reuşit să creeze un partid de opoziţie. În plină ascensiune politică, a murit în urma unui accident stupid: infecţie din cauza unei porţii de stridii consumate la un restaurant din Italia, scrie adevărul.ro.

 

5/5 - (1 vote)

Evaluează articolul

5/5 - (1 vote)

Cele mai noi știri

De ziua Națională a Înotului, senatoarea Roberta Anastase urează mult succes sportivilor români prezenți la JO de la Paris

 Astăzi este Ziua Națională a Înotului.  Din 2022 se celebrează această zi, înotul fiind considerat sport fără vârstă, acesta...
spot_img

Next AG Holding SRL angajeaza Inginer proiectare si executie Instalatii distributie si transport gaze naturale pentru coordonarea proiectelor si lucrarilor societatii

    Cerinte:
  • Studii superioare de specialitate - Facultataea de Instalatii, Facultate inginerie;
  • Experienta minim 2 ani in proiectare si executie in constructii civile si industriale;
  • Experienta minima: 2 ani cu oamenii.

Autorizatii necesare: EGD, PGD, EGT, PGT
Pentru transmiterea CV-urilor va rugam sa utilizati adresa noastra de e-mail: office@nextedholding.com

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH Modifica preferintele pentru cookies