29 noiembrie 2021
No menu items!

”Vocea Prahovei” și-a desemnat câștigătorii! Trofeul a ajuns la Lorena Nicolae!

Cele mai vizualizate articole

Lorena Nicolae este elevă a Colegiului Național ”Spiru Haret” din Ploiești, are 15 ani și este din Plopeni. De mică a cochetat cu muzica, iar primele cursuri de canto le-a început la Palatul Copiilor. Apoi a continuat, a participat la spectacole, concursuri, s-a obișnuit cu scena. După mai mulți profesori, care i-au îndrumat pașii, Lorena a ajuns la cea care, prin muncă, dedicație, exigență și pasiune, profesoara și solista Raluca Ocneanu, i-a adus prima mare bucurie: un premiu, primul premiu! Și nu orice premiu, ci chiar Trofeul ”Vocea Prahovei”.

Ediția din acest an, a V-a, a fost una specială, deoarece, din cauza condițiilor epidemiologice, festivalul s-a desfășurat în sistem online. O misiune grea și pentru concurenți și pentru juriu. Astfel au fost trimise înregistrări, făcute, în mare parte la fiecare concurent acasă, calitatea sunetului nefiind mai deloc apropiată de cea dintr-o sală de spectacol.

Dar, așa cum ne-a declarat coordonatorul artistic al Festivalului, solista Raluca Ocneanu, până la urmă juriul a putut să-și facă o impresie despre calitățile artistice ale concurenților: ”A fost dificil pentru juriu. Dar și pentru concurenți. Nimic nu se compară cu o apariție pe scenă și nu mă refer doar la faptul că ai toate cele necesare pentru a-ți prezenta calitățile artistice: sunet, lumini… spectatori. Mă refer la emoția benefică pe care ți-o dă SCENA! Parcă simți că ești altcineva, mai bun, mai frumos, mai puternic! Însă astea au fost condițiile… anul acesta. Noi (organizatorii: Consiliul Județean Prahova, Centrul Județean de Cultură Prahova, Școala Populară de Arte- n.r.) am decis că nu putem renunța la acest festival, mai ales că foarte mulți copii și tineri din județ și din țară s-au interesat când are loc, așa că am găsit o formulă să putem continua o muncă începută acum cinci ani. Mă bucur pentru faptul că am reușit să menținem continuitatea Festivalului ”Vocea Prahovei” și că interesul pentru acesta a rămas la fel de puternic în rândul tinerilor”.

Să sperăm că viitoarea ediție a Festivalului va fi în condiții normale și vom avea din nou bucuria unui spectacol de excepție, care să promoveze viitoarele vedete ale muzicii.

Câștigătorii celor două categorii de vârstă sunt:

DINU ARIANA RAISA – BUCURESTI- PREMIUL l categoria 10-14 ani

IVAN CRISTIANA-PLOIESTI-PREMIUL II categoria 10-14 ani

MIHAI ALEXANDRA -PLOIESTI- PREMIUL III categoria 10-14 ani

IONESCU IULIA BIANCA – BUCURESTI – PREMIUL I categoria 15-20 ani

GHEORGHE AMALIA – SLOBOZIA – PREMIUL II categoria 15-20 ani

DUTA CRISTIANA – PLOIESTI – PREMIUL III categoria 15-20 ani

LORENA NICOLAE- TROFEUL FESTIVALULUI- PLOIESTI categoria 15-20 ani

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

PRAHOVA A PIERDUT BABELE ŞI SFINXUL ÎN FAVOAREA DÂMBOVIŢEI!

Disputa dintre Prahova şi Dâmboviţa care se poartă de ani de zile în instanţă cu privire la Platoul Bucegi...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH