19 iulie 2024
No menu items!

LOCKDOWN ÎN AUSTRIA! CONDIŢIILE ANUNŢATE DE MAE PENTRU CĂLĂTORIE ŞI ŞEDERE

Cele mai vizualizate articole

Austria a intrat azi în lockdown pentru trei săptămâni, măsură luată în vederea limitării răspândirii coronavirusului. Decizia guvernului de la Viena a provocat deja proteste ample în capitala austriacă. Ministerul român de Externe anunţă care sunt condiţiile de călătorie şi şedere în Austria, potrivit noilor reglementări.

Oamenii îşi vor putea părăsi locuinţele doar pentru a merge la locul de muncă, pentru cumpărături de strictă necesitate şi pentru activităţi sportive în spaţii deschise. Majoritatea restaurantelor pot vinde produse doar pentru consum acasă, iar evenimentele culturale şi cele sportive de amploare se vor desfăşura fără spectatori.

Totuşi, şcolile sunt deschise, iar părinţii decid dacă îşi trimit copiii la cursuri sau optează pentru lecţii online.

Carantina pentru persoanele vaccinate şi pentru cele trecute prin boală se va încheia pe 13 decembrie, iar în cazul persoanelor nevaccinate nu este prevăzut un termen.

MAE: Condiţii pentru călătorie şi şedere în Austria

Ministerul de Externe a actualizat luni informaţiile de pe site privind condiţiile de călătorie şi şedere în Austria.

Pentru a intra în Austria, românii au nevoie de un test PCR negativ (nu mai vechi de 72 de ore), de certificat de vaccinare cu un ser autorizat sau de dovada trecerii prin boală.

Odată ajunşi în Austria, românii trebuie să se supună aceloraşi condiţii privind lockdown-ul ca şi austriecii.

Principalele măsuri, potrivit MAE, sunt:

Locuinţa proprie poate fi părăsită doar pentru a merge la locul de muncă, dacă acest lucru este necesar, pentru a cumpăra alimente sau medicamente, pentru a intra în contact cu partener de viaţă/rude apropiate/personal de îngrijire, pentru vaccinare sau pentru plimbări în aer liber, motive imprevizibile care nu suportă amânare (de ex. prezentare în faţa autorităţilor judecătoreşti, tratamente medicale, pentru a răspunde unei îndatoriri juridice sau administrative obligatorii etc.), motive religioase, pentru evitarea unui pericol, acordare de îngrijire şi ajutor pentru persoanele care au nevoie de sprijin, precum şi exercitarea drepturilor şi îndeplinirea îndatoririlor familiale, îngrijirea animalelor, participarea la alegerile prevăzute de lege, participarea la anumite întruniri, cum ar fi înmormântări sau demonstraţii.
Comerţul, toate tipurile de servicii, instituţiile de cultură, sport şi agrement, sunt închise. Rămân deschise magazinele alimentare (supermarketurile), magazinele de ziare şi tutungeriile, farmaciile, băncile, poşta, benzinăriile, atelierele auto/biciclete, serviciile medicale şi veterinare, serviciile de urgenţă, serviciile de transport public;
Târgurile de Crăciun sunt închise.
Unităţile de cazare sunt închise, excepţie fiind cazul persoanelor care se află deja cazate la momentul intrării în vigoare a acestei prevederi, pentru scopul îngrijirii şi acordării de asistenţă persoanelor care au nevoie de sprijin, motive profesionale care nu pot fi amânate, pentru a satisface o nevoie urgentă de locuinţă;
Restaurantele sunt închise, fiind permise serviciile de catering şi livrare;
La locurile de muncă se aplică Regula 3G şi purtarea obligatorie a măştii de protecţie. În cazul serviciilor de îngrijire a persoanelor se aplică Regula 2G şi numai în cazuri de excepţie se aplică Regula 2,5G
Şcolile rămân deschise; purtarea măştilor devine obligatorie, inclusiv la cursuri;
Se păstrează o distanţare de siguranţă de 2 metri;
În instituţii medicale se aplică regula 2G (vaccinat sau insănătoşit) plus rezultatul negativ al unui test PCR;
Purtarea măştilor FFP2 obligatorie, pentru toate persoanele cu vârsta de peste 6 ani, in toate spaţiile interioare (cu excepţia caselor particulare), la locul de muncă (cu excepţia cazului în care există paravane despărţitoare), în transportul public şi în autoturisme (dacă sunt transportate persoane din mai multe gospodării), inclusiv pe peroane, platforme, staţii, gări. Minorii cu vârsta cuprinsă între 6 şi 14 ani, precum şi femeile însărcinate, au permisiunea de a purta măşti medicale.
Poliţia este autorizată să efectueze controale şi să aplice amenzi (în funcţie de gravitatea abaterii, cuantumul amenzilor se poate situa între 1.450 si 5.000 de Euro), atât persoanelor fizice, cât şi persoanelor juridice.

Suplimentar prevederilor adoptate la nivel naţional, în unele landuri sunt în vigoare măsuri de protecţie şi de restricţionare a traficului.

Regula 3G
Persoanele care prezintă un test COVID-19 negativ (PCR sau antigen) – „getestet”, persoanele care s-au vindecat în urma infectării cu virusul SARS-CoV-2 – „genesen” şi persoanele care s-au vaccinat împotriva COVID-19 – „geimpft”.

Regula 2,5G
Persoanele care s-au vindecat în urma infectării cu virusul SARS-CoV-2 – „genesen”, persoanele care s-au vaccinat împotriva COVID-19 – „geimpft” şi persoanele care prezintă un test COVID-19 negativ PCR- „getestet”

Regula 2G
Persoanele care s-au vindecat în urma infectării cu virusul SARS-CoV-2 – „genesen” şi persoanele care s-au vaccinat împotriva COVID-19 – „geimpft”.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

De ziua Națională a Înotului, senatoarea Roberta Anastase urează mult succes sportivilor români prezenți la JO de la Paris

 Astăzi este Ziua Națională a Înotului.  Din 2022 se celebrează această zi, înotul fiind considerat sport fără vârstă, acesta...
spot_img

Next AG Holding SRL angajeaza Inginer proiectare si executie Instalatii distributie si transport gaze naturale pentru coordonarea proiectelor si lucrarilor societatii

    Cerinte:
  • Studii superioare de specialitate - Facultataea de Instalatii, Facultate inginerie;
  • Experienta minim 2 ani in proiectare si executie in constructii civile si industriale;
  • Experienta minima: 2 ani cu oamenii.

Autorizatii necesare: EGD, PGD, EGT, PGT
Pentru transmiterea CV-urilor va rugam sa utilizati adresa noastra de e-mail: office@nextedholding.com

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH Modifica preferintele pentru cookies