23 ianuarie 2022
No menu items!

CEL PUŢIN 45 DE OAMENI AU MURIT ARŞI ÎNTR-UN AUTOBUZ ÎN BULGARIA

Cele mai vizualizate articole

Cel puţin 45 de oameni, inclusiv copii, au murit după ce un autobuz a luat foc în noaptea de luni spre marţi, pe o autostradă în vestul Bulgariei, au anunţat oficialii locali citaţi de BBC.

Accidentul a avut loc după ora locală 02:00, în apropierea satului Bosnek (sud-vest de capitala Sofia), a spus Ministerul bulgar de Interne.

Potrivit primelor informaţii, victimele erau originare din Macedonia de Nord, unde era înmatriculat autocarul.

Însă, potrivit poliţiei, doar cei doi şoferi erau din Macedonia, în timp ce pasagerii erau „toţi albanezi”.

„Singurul lucru clar este că autocarul avea plăcuţe de înmatriculare macedonene”, a comentat premierul bulgar interimar Stefan Ianev, care s-a deplasat la locul accidentului şi a refuzat să ofere detalii asupra cetăţeniei victimelor.

Drama a survenit în jurul orelor locale 02:00 (00:00 GMT), pe autostrada Struma din apropierea localităţii Bosnek, la 40 km sud de Sofia, a precizat comisarul Nikolai Nikolov, responsabil al Serviciului de luptă împotriva dezastrelor, la televiziunea publică BNT.

„Şapte pasageri au fost salvaţi” şi evacuaţi spre un spital din capitală: două femei şi cinci bărbaţi, a adăugat el.
„Şoferul a murit imediat, prin urmare nu era nimeni care să deschidă uşile” autocarului şi să le permită pasagerilor să se salveze din incendiu, a explicat şeful poliţiei naţionale bulgare Stanimir Stanev, la un alt post.

Autocarul a izbit bariera de protecţie, dintr-un motiv încă nestabilit. Drumul a fost recent renovat cu fonduri UE, unde Bulgaria este membră din 2007.

Cincizeci şi doi de pasageri, dintre care doisprezece minori, se aflau la bordul autocarului, care venea dinspre Istanbul şi se îndrepta spre Skopje.

„Supravieţuitorii sunt traumatizaţi, şi-au pierdut apropiaţii, copiii. Au sărit pe geamuri”, a relatat Maya Arghirova, şefa Centrului pentru mari arşi unde au fost duşi supravieţuitorii.

„Este o tragedie”, a reacţionat premierul Macedoniei de Nord, Zoran Zaev, pentru mass-media bulgare. „Echipe se vor deplasa la faţa locului pentru a participa la operaţiuni”, a adăugat el.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

PRAHOVA: APROAPE 500 DE CAZURI NOI DE COVID. TERAPIA INTENSIVĂ E PLINĂ

Prahova a raportat, azi,  494 dr cazuri noi de COVID si un deces asociat survenit la o femeie de...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH