3 decembrie 2022
No menu items!

PALATUL ADMINISTRATIV DIN PLOIEŞTI VA FI… PORTOCALIU

Cele mai vizualizate articole

Consiliul Judeţean Prahova anunţă că, în această seară, clădirea Palatului Administrativ va fi iluminat în portocaliu pentru a marca Ziua Internaţională pentru Eliminarea Violenţei Împotriva Femeilor.
Ziua de 25 noiembrie a devenit, începând cu 1981, Ziua împotriva violenţei, fiind marcată în acest sens de către activiştii pnetru drepturile femeii. Demersul a fost iniţiat în memoria celor trei surori Mirabal, activiste din Republica Dominicană, asasinate în 1961.
În cadrul celei de-a IV-a Conferinţe Mondiale a Femeilor din 1995, ONU a recunoscut faptul că violenţa asupra femeilor este un obstacol pentru atingerea egalităţii, a dezvoltării şi a păcii şi aduce atingeri drepturilor omului şi libertăţilor fundamentale.
Tema din acest an este ” : , , , !”. Şi în acest an, Ziua internaţională pentru eliminarea violenţei împotriva femeilor va marca lansarea a 16 zile de activism care se vor încheia pe 10 decembrie 2020, când este Ziua internaţională a drepturilor omului.
Pentru a sublinia importanţa acestui eveniment şi a se alătura temei campaniei din acest an, Consiliul Judeţean Prahova a decis ca Palatul Administrativ din Ploieşti să fie iluminat, în această seară, în portocaliu.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

UN PRAHOVEAN DE 16 ANI FACE SENZAŢIE LA VOCEA ROMÂNIEI

Un prahovean face senzaţie "Vocea României"! Este vorba despre Eduard Stoica, un adolescent în vârstă de 16 ani, originar...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH