19 iulie 2024
No menu items!

MIZERIE, PERNE CU FIRE DE PĂR ŞI MÂNCARE EXPIRATĂ, ÎN SPAŢII DE CAZARE DE PE VALEA PRAHOVEI

Cele mai vizualizate articole

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului (ANPC) a aplicat amenzi în valoare de 372.000 de lei unor operatori economici de pe Valea Prahovei, în primele trei zile ale Comandamentului de Iarnă.

În primele 3 zile, comisarii ANPC au verificat 57 de operatori economici, iar în urma abaterilor constatate au fost aplicate diverse tipuri de sancțiuni, după cum urmează:
– 39 amenzi contravenționale, în valoare de 372.000 lei, 35 de avertismente, oprirea temporară a prestării serviciului până la remedierea deficiențelor pentru 15 operatori economici, propunere de suspendare a activității pentru o perioadă de până la 6 luni, pentru un operator economic.

Printre abaterile descoperite la operatorii economici se numără: utilizarea unor materii prime cu data limită de consum/data durabilităţii minimale depăşită; utilizarea unor materii prime refrigerate şi ulterior congelate fără ca operatorul să fie autorizat în acest sens; utilizarea unor materii prime cu modificări organoleptice, precum şi depozitarea materiilor prime în ambalaje de transport alături de alte materii prime în spaţiul de frig din blocul alimentar.

Alte abateri contatate au fost: utilizarea unor spaţii frig insalubre, cu urme de resturi alimentare lipite pe tăvile de inox, grăsimi; paviment murdar, neigienizat cu urme de resturi alimentare; utilizarea unor tăvi şi ustensile de bucătărie în stare avansată de degradare, cu urme de rugină, arsuri rezultate de la coacere, îmbâcsite, depozitate pe suprafeţe cu praf; lipsa menţionării alergenilor din lista meniu; utilizarea unor vitrine frigorifice neigienizate, precum şi lipsa informaţiilor din camerele de cazare, pentru turişti.

Comisarii ANPC au mai constatat în unele cazuri: condiţii igienice de cazare necorespunzătoare (lenjerii şi perne neigienizate cu urme fire de păr, cu urme de uzură); prosoape insuficiente în camere; mobilier şi mochetă deteriorate, în camere; paviment şi mobilier deteriorate, în băi; prize smulse din perete dar şi lipsa unor avize de funcţionare pentru diverse activităţi.

„Este inadmisibil ca în secolul 21 să mai discutăm încă despre mizerie în spaţiile de cazare. Inadmisibil! Avem atâtea formule de detergenţi, la preţuri mereu accesibile, dar, din motive ştiute doar de operatorii economici, tot nu par a fi utilizate. Nu voi tolera astfel de situaţii! Aspectul acesta, al curăţeniei şi al condiţiilor corespunzătoare, nu trece neobservat nici în cazul retailerilor, care, uneori, lasă de dorit… Având în vedere această atitudine care pare că se acutizează, ne propunem să sporim frecvenţa controalelor, până observăm îmbunătăţiri şi nu vom înceta până nu vom obţine rezultate „, a declarat Mihai Culeafă, preşedintele ANPC, la finalul zilei.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

De ziua Națională a Înotului, senatoarea Roberta Anastase urează mult succes sportivilor români prezenți la JO de la Paris

 Astăzi este Ziua Națională a Înotului.  Din 2022 se celebrează această zi, înotul fiind considerat sport fără vârstă, acesta...
spot_img

Next AG Holding SRL angajeaza Inginer proiectare si executie Instalatii distributie si transport gaze naturale pentru coordonarea proiectelor si lucrarilor societatii

    Cerinte:
  • Studii superioare de specialitate - Facultataea de Instalatii, Facultate inginerie;
  • Experienta minim 2 ani in proiectare si executie in constructii civile si industriale;
  • Experienta minima: 2 ani cu oamenii.

Autorizatii necesare: EGD, PGD, EGT, PGT
Pentru transmiterea CV-urilor va rugam sa utilizati adresa noastra de e-mail: office@nextedholding.com

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH Modifica preferintele pentru cookies