19 iulie 2024
No menu items!

Proiect de pionierat la nivel național: Colegiul Economic ”Virgil Madgearu” a inaugurat conceptul de cabinet bancar

Cele mai vizualizate articole

Pe data de 23 decembrie 2021, Colegiul Economic ”Virgil Madgearu” Ploiești a inaugurat conceptul de ”cabinet bancar” deopotrivă la nivelul limbii române, cât și la nivelul practic, de sală dedicată acțiunii de simulare a activității bancare.

Dacă elevii români sunt obișnuiți cu terminologia de laborator de fizică sau de chimie, cu sintagmele ”cabinet de geografie”, ”cabinet de istorie”, ”cabinet de limbi străine”, este vremea lărgirii perspectivei: cabinete bancare, cabinete de comerț. Din cauza pandemiei, o parte dintre elevii colegiilor tehnologice nu au mai putut desfășura instruirea practică la agenții economici, deci activitatea practică a rămas în totalitate în grija profesorului. Creativitatea și profesionalismul nu pot înlocui întotdeauna resursa materială și demersul practic propriu-zis. Liceele cu specializări din domeniile economic, achiziții și comerț sunt forțate să recurgă la strategii noi, care să confere elevilor competențele necesare inserției pe piața muncii imediat după absolvire.

Directorul Colegiului, prof. Corina Cristescu, a făcut câteva precizări referitor la această inițiativă: ”Un director cu viziune se adaptează provocărilor și găsește soluții în situațiile de criză. Soluția noastră a fost folosirea mobilierului donat de sucursala prahoveană a BCR, în scopul transformării a două săli de studiu în mini-bănci. Îi suntem recunoscători doamnei ec. Alina Iorgulescu, responsabilul sucursalei BCR Prahova, pentru parteneriatul de bun augur”.

Elevii Colegiului Economic ”Virgil Madgearu” Municipiul Ploiești vor avea posibilitatea sa simuleze acțiunile economice specifice calificării profesionale de tehnician în activități economice: etică și comunicare profesională, politici de marketing, analiză economico-financiară, negociere și contractare, elemente de statistică, finanțe și asigurări, management financiar, contabilitate, protecția consumatorului. Cele două cabinete bancare pot fi utilizate de o clasă cu 24-26 de elevi, deoarece în fiecare sală există câte 3 ghișee bancare și două birouri bancare, scaune pentru clienți, deci un total de 10 ipostaze/ cabinet. ”Zona de așteptare” găzduiește 6 locuri și o masă cu broșuri specifice băncilor. Cabinetele sunt dotate cu panouri decorative, cu rafturi pentru materialele publicitare, cu un panou de afișaj și cu pliante informative, astfel încât elevii să se familiarizeze cu vocabularul specific domeniului economic. În privința materialelor informative specifice băncilor, reprezentanții Colegiului s-au bucurat de ajutorul doamnei ec. Anca Tătaru, directorul sucursalei prahovene a First Bank.

Birourile din cele două cabinete bancare sunt dotate cu desktopuri recondiționate, racordate la rețea wireless, iar unul dintre cabinete deține ecran retractabil și videoproiector.

Un viitor proiect va fi și realizarea unui cabinet de comerț- un minimarket- care să preia trăsăturile unui agent economic real.

Ambele cabinete bancare vor putea suplini, cel puțin până la revenirea la normalitate, spațiul real de instruire practică pentru mai mult de 300 dintre dintre elevii Colegiului Economic ”Virgil Madgearu”.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

De ziua Națională a Înotului, senatoarea Roberta Anastase urează mult succes sportivilor români prezenți la JO de la Paris

 Astăzi este Ziua Națională a Înotului.  Din 2022 se celebrează această zi, înotul fiind considerat sport fără vârstă, acesta...
spot_img

Next AG Holding SRL angajeaza Inginer proiectare si executie Instalatii distributie si transport gaze naturale pentru coordonarea proiectelor si lucrarilor societatii

    Cerinte:
  • Studii superioare de specialitate - Facultataea de Instalatii, Facultate inginerie;
  • Experienta minim 2 ani in proiectare si executie in constructii civile si industriale;
  • Experienta minima: 2 ani cu oamenii.

Autorizatii necesare: EGD, PGD, EGT, PGT
Pentru transmiterea CV-urilor va rugam sa utilizati adresa noastra de e-mail: office@nextedholding.com

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH Modifica preferintele pentru cookies