18 mai 2022
No menu items!

ÎNCĂ O ACHITARE ÎNTR-UN DOSAR AL DNA PLOIEŞTI. SPEŢA VIZA POLIŢIŞTI

Cele mai vizualizate articole

Încă un dosar al DNA Ploieşti s-a finalizat în instanţă cu achitare. Este vorba despre speţa în care, în septembrie 2016, au fost trimişi în judecată fostul şef al Poliţiei Sinaia, Marin Tudorică, un ofiţer de poliţie- Ionuţ Roşca, şi un om de afaceri- Cristian Bogdan Simion. Cei trei erau acuzaţi de trafic de influenţă, efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, fals în declaraţii, complicitate la trafic de influenţă, cumpărare de influenţă şi complicitate la efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia.

Iată ce spun procurorii în rechizitoriu:

Inculpatul Tudorică Marin, în calitate de șef al Poliției stațiunii Sinaia, a primit de la inculpatul Simion Cristian Bogdan un autoturism marca Mercedes Benz C 220, pe care acesta din urmă i l-a pus la dispoziție cu titlu gratuit și al cărui proprietar de drept a devenit la data de 26.11.2011, când a fost simulată vânzarea acestuia la un preț modic de 5.000 de lei.
Începând cu data de 18 iulie 2013, inculpatul Tudorică Marin, în aceeași calitate, a pretins și primit în mod direct pentru sine, de la același om de afaceri, un folos material constând în folosința unui alt autoturism marca Mercedes E220, în baza unui contract de comodat având ca obiect folosința cu titlu gratuit a autovehiculului respectiv, proprietate a firmei administrate de omul de afaceri.
În schimbul acestui folos, inculpatul Tudorică Marin a lăsat să se creadă că, prin prisma funcției sale, are influență asupra unor funcționari publici ce ar fi putut să fie însărcinați cu efectuarea unor controale la firma reprezentată de inculpatul Simion Cristian Bogdan, și a promis că, dacă va fi nevoie, îi va determina pe aceștia să nu ia măsurile legale ce ar împiedica activitatea evazionistă derulată de către acesta din urmă.
Acest lucru s-a materializat la data de 12 decembrie 2015, când, prin intermediul inculpatului Roșca Ionuț, inculpatul Tudorică Marin a intervenit la inspectorii antifraudă care efectuau un control la firma omului de afaceri, în scopul influențării activității funcționarilor respectivi, în direcția arătată mai sus. Prin exercitarea influenței asupra inspectorilor antifraudă, inculpatul Roșca Ionuț i-a asigurat în continuare șefului său primirea folosinței autoturismului menționat mai sus.
În cursul anului 2010, inculpatul Tudorică Marin, prin intermediul inculpatului Simion Cristian, a edificat un ansamblu imobiliar în stațiunea Sinaia și s-a implicat în mod direct în activitatea de vânzare a apartamentelor respective, în sensul în care:
– a efectuat demersuri personale pentru obținerea avizelor și autorizațiilor necesare edificării construcțiilor și
– a comercializat, prin postarea de anunțuri, pe site-urile specializate cu: imobilele oferite spre vânzare, categoria de imobil, prețul stabilit pentru categoria de imobil (apartament cu 2, 3 sau 4 camere) precum și numerele de contact.
În cuprinsul declarațiilor de avere, depuse în anii 2011, 2014 și 2015, inculpatul Tudorică Marin a omis, cu știință, să menționeze un contract de împrumut pentru suma de 12.000 de euro pe care i l-a acordat unei persoane, precum și folosința gratuită a autoturismului marca Mercedes E220.

 

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

ELENA UDREA MAI RĂMÂNE ÎN BULGARIA

Fostul ministru al Turismului, Elena Udrea, mai rămâne în Bulgaria, după ce Curtea de Apel din Sofia a amânat,...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH