18 mai 2022
No menu items!

În Prahova sunt 92 de centre de testare rapidă pentru depistarea infecției cu virusul COVID- 19

Cele mai vizualizate articole

Încă două cabinete de medic de familie din Prahova au fost incluse pe lista furnizorilor care au ca obiect efectuarea activităţii de testare cu teste rapide antigen din proba nazo-faringiană în vederea depistării infecţiei cu SARS-CoV-2.  Cele două cabinete sunt deschise în Valea Călugărească și Olari. Astfel numărul total a ajuns la 92 de astfel de centre de testare.

AICI puteți accesa lista cu toate cabinetele din județ care efectuează aceste teste

Pentru a te putea testa gratuit la medicul de familie trebuie să îndeplinești criteriile stabilite de INSP – definiția de caz.

Potrivit ultimei actualizări, orice persoană care prezintă tuse, febră, scurtarea respirației sau debut brusc al anosmiei, ageuziei sau disgeuziei este suspectă de infecția cu SARS-CoV-2. „Pentru copiii cu vârsta pana la 16 ani care prezintă manifestări gastro-intestinale (vărsături, diaree) neasociate cu alimentația, se poate suspecta infecția cu SARS-CoV-2”, precizează INSP. Cazurile sunt clasificate în posibile (orice persoană care întrunește criteriile clinice), probabil (orice persoană care întrunește criteriile clinice și care are legătură epidemiologică cu un caz confirmat sau care întrunește criteriile de diagnostic imagistic) și confirmat (orice persoană care întrunește criteriile de laborator), iar testarea pentru SARS-CoV-2 este obligatorie pentru toate cazurile posibile. Până acum, testarea gratuită era posibilă doar pentru cei care au intrat în contact cu o persoană confirmată și se stabilea acest lucru în urma anchetelor epidemiologice desfășurate de DSP, sau pentru cei care acuzau simptomatologie specifică și solicitau ambulanța la domiciliu.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

MJ CAUTĂ ÎNCĂ 11 CANDIDAŢI PENTRU FUNCŢIA DE PROCUROR EUROPEAN DELEGAT ÎN ROMÂNIA

Ministerul Justiţiei a declanşat o nouă procedură pentru selectarea a încă 11 candidaţi pentru funcţia de procuror european delegat...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH