24 iunie 2024
No menu items!

Kamala Harris la București: ”Angajamentul SUA față de articolul 5 este absolut ferm! Vom apăra fiecare centimetru din teritoriul NATO. Sunt în România astăzi pentru a întări acest angajament și să mulțumesc poporului român”!

Cele mai vizualizate articole

Întâlnirea dintre vicepreședintele SUA, Kamala Harris și președintele României, Klaus Iohannis a durat aproape două ore. Prima vizită la nivel înalt al vicepreședintelui SUA se află în contextul războiului din Ucraina. Cei doi lideri au avut atât discuții tête-à-tête, cât și cu reprezentanții guvernamentali. Kamala Harris a semnat în cartea de onoare și a avut un scurt schimb de replici public cu Klaus Iohannis, în care vorbit despre importanța parteneriatul România-SUA și i-a mulțumit președintelui României pentru întâlnire. Președintele Klaus Iohannis i-a mulțumit, de asemenea, vicepreședintelui american pentru că este în România în aceste vremuri de conflict, iar vicepreședintele SUA a mai precizat că tocmai de aceea se află acum în România, ca să sublinieze angajamentul ferm față de țara noastră.

La finalul întâlnirii cei doi lideri au susținut o declarație de presă comună:

Klaus Iohannis:Vizita dvs confirmă angajamentul ferm al SUA pentru securitatea României și a aliaților din flancul estic. Dialogul continuu și coordonarea a SUA cu România și cu toți aliații și partenerii a avut o contribuție esențială la conturarea răspunsului unitar și puternic a comunității internaționale la agresiunile Rusiei. Doamna vicepreședinte a reconfirmat angajamentul SUA pentru articolul 5 privind apărarea colectivă a aliaților NATO. O spun cu foarte mare responsabilitate, NATO va acționa fără ezitare pentru apărarea fiecărui stat aliat, inclusiv, evident, a României. Este un scenariu pe care cu toții dorim să-l evităm. Dar noi, ca aliați, o spun alături de cel mai important partener strategic al nostru, nu vom ceda niciun milimetru pentru respectarea angajamentelor care ne leagă. România înțelege că securitatea începe acasă. În acest sens am luat hotărârea de a creștere investițiile în apărare de la 2%, la 2,5%”.

Kamala Harris:”Aș vrea să mulțumesc poporului român din partea SUA. România a fost extraordinară prin generozitatea și curajul pe care l-a arătat în întreaga lume. Am văzut cum ați primit refugiați și știm greutățile pe care le întâmpinați geografic. Ați dovedit curaj. Angajamentul SUA față de articolul 5 este absolut ferm. Noi luăm foarte în serios acest lucru și suntem gata să acționăm și să înțelegem că un atac împotriva unei țări NATO este un atac împotriva tuturor țărilor. Suntem fermi în angajamentul nostru. Vom apăra fiecare centimetru din teritoriul NATO. Sunt în România astăzi pentru a întări acest angajament și să mulțumesc poporului român. Puterea alianței noastre este acum mai mare decât oricând”.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

INCENDIU LA HOTELUL VIGO DIN PLOIEŞTI

Un incendiu a izbucnit, azi, la hotelul Vigo de pe Boulevardul Independenței din Ploieşti. Incendiul a afectat un motor electric...
spot_img

Next AG Holding SRL angajeaza Inginer proiectare si executie Instalatii distributie si transport gaze naturale pentru coordonarea proiectelor si lucrarilor societatii

    Cerinte:
  • Studii superioare de specialitate - Facultataea de Instalatii, Facultate inginerie;
  • Experienta minim 2 ani in proiectare si executie in constructii civile si industriale;
  • Experienta minima: 2 ani cu oamenii.

Autorizatii necesare: EGD, PGD, EGT, PGT
Pentru transmiterea CV-urilor va rugam sa utilizati adresa noastra de e-mail: office@nextedholding.com

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH Modifica preferintele pentru cookies