27 noiembrie 2022
No menu items!

Franța a ales! Emmanuel Macron rămâne președinte pentru încă un mandat

Cele mai vizualizate articole

Turul doi al  alegerilor prezidențiale din Franța a fost unul extrem de important, nu doar pentru francezi, dar și pentru întreaga Uniune Europeană. Lupta dintre cei doi candidați pentru funcția supremă a Franței a fost câștigată de Emmanuel Macron!

Președintele în exercițiu nu a fost neapărat ”favoritul” francezilor, aceștia fiind dezamăgiți de prestația sa în cei cinci ani care au trecut, dar faptul că Marine Le Pen reprezenta un ”rău mai mare”, a dus la victoria acestuia. Conform datelor preliminare, Macron ar fi obținut un procent de 58,2%, față de 41,8% Le Pen. În urmă cu cinci ani, Macron câștiga cu un scor cu mult mai mare, tot în fața Marinei Le Pen, 66%. Și prezența la vot a fost atunci mai mare, 65,30%, față de acum când prezența a fost cu două procente mai scăzută.

Marine Le Pen și-a recunoscut înfrângerea, mulțumind celor care au votat-o.

Emmanuel Macron este primul președinte în ultimii 20 de ani care își continuă mandatul, după Jacques Chirac, care în 2002 a obținut un al doilea mandat.

Rezultatul final va fi cunoscut luni dimineața, iar cel oficial proclamat miercuri, 27 aprilie, de Consiliul Constituțional. Ceremonia de învestitură a președintelui Macron ales va avea loc la Palatul Elysee nu mai târziu de data de 13 mai.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

ACCIDENT VIOLENT APROAPE DE SENSUL GIRATORIU SUSPENDAT. DOI ŞOFERI AU MURIT

Un accident rutier violent s-a produs, azi, pe strada Găgeni din Ploieşti, în apropierea sensului giratoriu suspendat. Două maşini în care...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH