27 noiembrie 2022
No menu items!

Doi miniștri interpelați de senatorul prahovean Roberta Anastase

Cele mai vizualizate articole

Senatorul liberal prahovean Roberta Anastase a făcut două interpelări adresate miniștrilor Sănătății, Alexandru Rafila, respectiv Energiei, Virgil Popescu, pentru a atrage atenția asupra problemelor pe care le întâmpină pacienții dependenți de oxigen: ” În urma sesizărilor publice făcute cu privire la problemele întâmpinate de pacienții dependenți de oxigen, am adresat interpelări atât domnului Alexandru Rafila, ministru al sănătății cât și domnului Virgil Popescu, ministru al energiei. Atrăgând astfel atenția, sper să fie găsite soluțiile legale adecvate”.

Senatorul Roberta Anastase a atras atenția ministrului energiei că pacienții dependenți de oxigen, folosesc aparte de menținere a nivelului de oxigen care consumă lunar aproximativ 300 de kw/h, fapt ce determină depășirea constantă a plafonului prevăzut de legislație, iar pacienții sunt nevoiți să achite facturi uriașe la curent în condițiile în care majoritatea sunt pensionați pe caz de boală și au venituri mici.

Ministrului sănătății, senatorul liberal i-a sesizat o altă problemă a pacienților care sunt dependenți de oxigen. Aceștia pentru a se putea deplasa la spital, în vederea efectuării examinărilor medicale inerente, sunt nevoiți să închirieze concentratoare portabile de oxigen. Din păcate, costurile aferente închirierii acestor dispozitive vitale pentru viața acestor pacienți nu sunt decontate de Casa Națională de Asigurări de Sănătate.

Senatorul Roberta Anastase le-a solicitat celor doi miniștri să îi comunice modalitățile prin care pot fi soluționate aceste probleme ale pacienților.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

ACCIDENT VIOLENT APROAPE DE SENSUL GIRATORIU SUSPENDAT. DOI ŞOFERI AU MURIT

Un accident rutier violent s-a produs, azi, pe strada Găgeni din Ploieşti, în apropierea sensului giratoriu suspendat. Două maşini în care...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH