29 iunie 2022
No menu items!

ÎNCEPE DEMOLAREA A DOUĂ PASARELE CARE TRAVERSEAZĂ DÂMBU

Cele mai vizualizate articole

Pasarelele care traversează pârâul Dâmbu în dreptul străzilor Cometului şi Neajlov vor fi demolate, în locul acestora urmând să fie realizate unele noi. Primarul Andrei Volosevici a dispus demararea lucrărilor.
Astfel, lucrările de demolare şi construire vor fi executate de către Asocierea SC SOS SERVICE SRL (lider al asocierii) – SC Dineng Dev SRL (asociat), în baza contractelor de proiectare şi execuţie, ce au fost încheiate cu municipalitatea ploieşteană la finele anului trecut.

Pasarela din zona străzii Cometului va avea o deschidere de 13,00 m si o lungime totala de 14,00 m, iar, în secţiune transversală, aceasta va avea o lăţime totală de 1,77 m, din care 1,50 m lăţime utilă.
Infrastructura pasarelei va fi alcătuită din 2 culee cu elevaţia din beton armat, fundate indirect pe piloţi din ţeavă cu diametrul 323,9 mm, umpluţi cu beton cu lungimea de 5,10 m. Suprastructura va fi alcătuită din grinzi metalice ( IPE270), solidarizate în sens transversal prin antretoaze metalice (profile IPE200). Calea pe pasarelă va fi din tablă striată găurită cu grosimea de 5 mm. La marginea părţii carosabile se va monta parapet metalic pietonal.
Racordarea cu terasamentele se va face cu taluze cu pantă în amonte, aval şi sub pasarelă. Se vor realiza şi lucrări de reprofilare a albiei pe 40,00 m în amonte şi 20,00 m în aval.

Proiectul noii pasarele din dreptul străzii Neajlov prevede o deschidere de 14,00 m şi o lungime totală de 18,29 m. În secţiune transversală, pasarela va avea o lăţime totală de 1,77 m, din care 1,50 m lăţime utilă.
Infrastructura pasarelei este alcătuită din 2 culee cu elevaţia din beton armat, fundate indirect pe piloţi din ţeava cu diametrul 323,9 mm, umpluţi cu beton cu lungimea de 5,10 m. Suprastructura va fi alcătuită din grinzi metalice ( IPE270) solidarizate în sens transversal prin antretoaze metalice (profile IPE200). Calea pe pasarela va fi din tablă striată găurită cu grosimea de 5 mm.
La marginea părţii carosabile se va monta parapet metalic pietonal. Racordarea cu terasamentele se va face cu taluze cu panta în amonte şi aval şi sub pasarelă.
Se vor realiza şi lucrări de reprofilare a albiei pe 40,00 m în amonte şi 20,00 m în aval.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

COD GALBEN DE CANICULĂ ÎN PRAHOVA. DOZATOARE CU APĂ- ÎN MAI MULTE ZONE ALE PLOIEŞTIULUI

Prahova se află sub avertizare Cod galben de caniculă. În acest context, Primăria Ploieşti anunţă că se vor lua o...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH