28 iunie 2022
No menu items!

INVENTATOAREA POLIDINULUI A MURIT ASTĂZI . VA FI ÎNMORMÂNTATĂ LA IAȘI, ÎN CIMITIRUL EVREIESC

Cele mai vizualizate articole

Sylvia Hoișie, inventatoarea Polidinului, medicament care a salvat mii de vieți, a murit, marți, la vârsta de 94 de ani. 

Comunitatea evreilor din Iași a anunțat decesul doctorului Sylvia Hoișie.

„Cu profundă durere, Comunitatea Evreilor din Iaşi anunţă trecerea în eternitate a doamnei doctor Sylvia Hoisie. Om de o mare sensibilitate, profesionistă desăvârşită, find una dintre personalităţile care au inventat celebrul Polidin, leac ce a salvat multe vieţi. Supravieţuitoare a iadului din Transnistria, a reuşit să lupte cu foametea şi mizeria, împărtăşind lumii întregi acele orori”, a transmis Comunitatea Evreilor Iași.

Slujba de înmormântare a celei supranumite „mama Polidinului” va avea loc vineri, 27 mai, la ora 11, la Cimitirul Evreiesc din Iaşi.

Sylvia Hoișie s-a născut în Câmpulung Muscel şi a fost una dintre supraviețuitoarele Holocaustului.

Ea a studiat medicina la Iaşi, după care s-a angajat la Institutul Cantacuzino, în același oraș, unde a devenit unul dintre cercetătorii care, la începutul anilor ‘60, au inventat cunoscutul medicament Polidin, stimulator al imunităţii utilizat zeci de ani de o ţară întreagă.

După ce a inventat Polidinul, Sylvia Hoişie s-a ales cu un nume nou: „doamna doctor Polidin”.

Activitatea sa de cercetare a continuat descoperindu-se chiar și utilizări spectaculoase până și în tratarea cancerului, iar pasul următor a fost unul revoluționar: OROSTIM-UL adică un derivat al Polidinului cu administrare pe cale orală, fără durerea înțepăturii de seringă.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

Urșii revin în Breaza și Sinaia!

Se pare că urșii au devenit o ”normalitate” pe străzile din localitățile montane de pe Valea Prahovei. Și în...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH