28 iunie 2022
No menu items!

Festival la ceas aniversar!

Festivalul Național al Teatrelor de Revistă pentru Copii împlinește... un sfert de secol!

Cele mai vizualizate articole

Devenit o tradiție, Festivalul Național al Teatrelor de Revistă pentru Copii a ajuns la ediția cu numărul 25! Doar pandemia a întrerupt unul dintre cele mai așteptate evenimente artistice în care copiii sunt vedete. Așa că ”sfertul de secol” a fost amânat puțin…

De-a lungul timpului, din 1996 și până acum, mii de mici artiști au urcat pe scena Festivalului. Unii dintre participanți au devenit artiști profesioniști, actori, cântăreți, balerini. Alții au rămas cu amintirile, cu bucuria scenei…

Început de la o dorință a profesoarei de teatru Antoaneta Trifu și a regretatei profesoare de dans Zoe Martin, de la Palatul Copiilor Ploiești, Festivalul a devenit an de an o rampă de lansare a unui vis. Câte emoții, câte bucurii, câte lacrimi au fost de-a lungul anilor! Festivalul a devenit o frumoasă ”poveste” de spus copiilor ai căror părinți au fost la rândul lor mici artiști.

Anul acesta, pe scena sălii Europa de la Palatul Administrativ, vor intra în concurs 8 trupe care se vor ”lupta” artistic pentru Trofeul Festivalului.

Astăzi, sâmbătă, 28 mai, va începe concursul. De la ora 9:00 vor evolua: Palatul Copiilor Buzău- ”La o bere cu nenea Iancu”; Palatul Copiilor Brăila- ”Prostia Omenească”; Clubul Copiilor Buhuși- ”O familie modernă”; Comunitatea Elenă Prahova- ”Două loturi”;Școala Gimnazială nr 22 Galați- ” Castravetele/ Domnul Goe”. De la ora 14:00 pe scenă vor fi: Școala de Dans și Teatru Dya FUN- ”Pagini de Revistă!”; Casa de Cultură ”Ioan N. Roman” Medgidia- ”Ocolul pământului în 80 de… rate”; Palatul Copiilor Ploiești- ”Moft Junior la 25 de ani!”.

Duminică, de la ora 10:00 va avea loc un moment aniversar, de amintiri, unde vor fi prezenți foști participanți la edițiile Festivalului de-a lungul anilor, o gală a celor mai bune momente ale Festivalului și mult așteptata festivitate de premiere.

Organizatorii Festivalului Național al Teatrelor de Revistă pentru Copii sunt Palatul Copiilor Ploiești, Primăria Ploiești, Consiliul Local Ploiești, Consiliul Județean Prahova, Inspectoratul Școlar Județean Prahova.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

Urșii revin în Breaza și Sinaia!

Se pare că urșii au devenit o ”normalitate” pe străzile din localitățile montane de pe Valea Prahovei. Și în...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH