29 septembrie 2023
No menu items!

GRINDEANU, ÎN PRAHOVA, UNDE ÎNCEP LUCRĂRILE PE PRIMUL LOT AL AUTOSTRĂZII A PLOIEŞTI-BUZĂU: UN PAS IMPORTANT PENTRU CONSTRUCŢIA AUTOSTRĂZII MOLDOVEI

Cele mai vizualizate articole

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a fost prezent, azi, în Prahova, la predarea amplasamentului pentru începerea lucrărilor pe Lotul 1 (Dumbrava – Mizil) al Autostrăzii Ploieşti – Buzău. El a subliniat importanţa acestei autostrăzi despre care spune că, din punctul său de vedere, va fi finalizată în termenele pe care constructorii le au asumate prin contract.

„Astăzi s-a semnat ordinul de începere. E un lot de aproximativ 21 de km, un lot care are termen de finalizare 20 de luni. Deci, se intră în perioada de execuţie. (…) Este o autostradă extrem de importantă, aşteptată de către românii din această zonă până la Paşcani şi care, cred eu, cu constructori serioşi care se vor ţine de termenele angajate, va fi finalizată în termenele pe care le au asumat prin contract”, a spus ministrul.

Constructorul a pregătit deja amplasamentul organizării de șantier și a marcat traseul acestui lot de autostradă.
În prima etapă urmează să desfășoare:
-lucrări de deminare;
-descărcări arheologice;
-decopertarea stratului vegetal;
-pregătirea amplasamentelor pentru cele 14 poduri, pasaje și podețe.
Lucrările, finanțate prin PNRR, trebuie finalizate în 20 de luni, pentru ca în anul 2025 circulația să fie deschisă și pe acest lot de autostradă.
Cei 21 de km ai lotului Dumbrava-Mizil se adaugă celor 28,35 de km ai lotului 2 (Mizil – Pietroasele), pentru care Ordinul de Începere a fost emis în data de 11 august.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

ALERTĂ PORTOCALIE LA GORNET DIN CAUZA UNUI INCENDIU MASIV

Incendiu masiv de vegetație uscată în satul Gornet! Focul se manifestă pe aproximativ 20 de hectare, iar intervenția este...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH