6 iunie 2023
No menu items!

CODURI GALBEN ŞI PORTOCALIU DE VIJELII, ÎN PRAHOVA

Cele mai vizualizate articole

Cea mai mare parte a ţării se află sub avertizări cod galben şi portocaliu de instabilitate atmosferică, inclusiv vijelii şi grindină, până mâine la ora 10:00.

Astfel, o avertizare cod galben a fost emisă pentru intervalul 30 august, ora 10:00 – 31 august, ora 10:00.

”În intervalul menţionat, local în sud-vestul, sudul, nordul şi nord-estul teritoriului vor fi perioade cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin averse torenţiale, descărcări electrice şi intensificări ale vântului. În intervale scurte de timp cantităţile de apă vor depăşi 25…40 l/mp, iar izolat vor fi vijelii şi grindină”, anunţă meteorologii.

Perioade cu instabilitate atmosferică vor fi până la sfârşitul acestei săptămâni în majoritatea regiunilor.
Pentru acelaşi interval, a fost emisă şi o avertizare cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată, asociată cu ploi abundente

”În cea mai mare parte a Transilvaniei, Olteniei, local la munte, în Moldova şi în nord-vestul Munteniei vor fi perioade cu averse torenţiale, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantităţi de apă de 40…60 l/mp şi pe arii restrânse de peste 70…80 l/mp. Acestea vor fi asociate şi cu descărcări electrice, intensificări ale vântului şi pe alocuri vijelii şi grindină”, precizează ANM.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Prahova intră într-o nouă fază

Hidro Prahova S.A., operatorul regional de servicii publice pentru alimentare cu apă din județul Prahova, anunță că Proiectul regional...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH