6 iunie 2023
No menu items!

CRIZA APEI CALDE LA PLOIEŞTI/ CJ ALOCĂ BANI PENTRU REPARAŢII ÎN CADRUL CET BRAZI

Cele mai vizualizate articole

În plină criză a apei calde la Ploieşti, Consiliul Judeţean Prahova a alocat, azi, bani pentru o serie de lucrări care vor fi efectuate în cadrul CET Brazi.

Astfel, a fost alocată suma de 3 milioane de lei pentru reparaţii la cazanele de apă fierbinte (CAF) 2 şi 5 şi implicit pentru obţinerea avizelor ISCIR.

„Consiliul Judeţean a iniţiat o procedură de achiziţii a acestor servicii în urma cărora să fie funcţionale CAF 2 şi 5 şi cu predarea ISCIR-izării aferente în urma intervenţiilor pentru a nu se mai ajunge în situaţia în care suntem azi cu o parte din avize expirate sau unele total existente. Nu am mai aşteptat nicio intervenţie din partea actualului operator care refuză cu desăvârşire să îşi ducă la îndeplinire obligaţiile contractuale pe perioada de continuitate, cea de 90 de zile, şi atunci CJ a suplimentat din buget  această poziţie cu 3 milioane în vederea contractării acestor servicii pentru reparaţia CAF 2 şi CAF 5 şi asigurarea ISCIR odată cu finalizarea recepţiei”, a spus vicepreşedintele CJ, Dumitru Tudone.

El a arătat că lucrările ar dura maxim 45 de zile, iar la 15 octombrie CAF 5 ar putea asigura furnizarea căldurii în Ploieşti.

Rezumând, decizia de azi a CJ este extrem de importantă în perspectiva asigurării agentului termic în Ploieşti în viitorul sezon rece.

Referindu-se la deja celebrul CAF 2, Tudone a dat din nou asigurări că el este funcţional la acest moment, însă operatorul Termoficare Prahova refuză să îl pornească.

„CAF 2 la ora actuală funcţionează, dar trebuie pornit. Nu înţelegem de ce operatorul nu îl porneşte, va suporta sancţiunile conform legii. Indiferent dacă a încasat sau nu a încasat facturile de la municipalitate, obligaţia lui era să asigure furnizarea serviciului, iar recuperarea costurilor să şi le dobândească pe calea unei acţiuni judecătoreşti”, a mai spus Tudone.

 

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Prahova intră într-o nouă fază

Hidro Prahova S.A., operatorul regional de servicii publice pentru alimentare cu apă din județul Prahova, anunță că Proiectul regional...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH