1 februarie 2023
No menu items!

”Este responsabilitatea noastră să reflectăm asupra modului în care putem transforma cuvintele în acțiuni reale”, a declarat senatorul Roberta Anastase cu prilejul Zilei pentru Eliminarea Violenței Împotriva Femeilor

Cele mai vizualizate articole

În fiecare an, pe 25 noiembrie, la nivel mondial, este marcată Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței Împotriva Femeilor.

Cu acest prilej, senatorul liberal prahovean Roberta Anastase a transmis următorul mesaj: ”Violența asupra femeilor este o problemă globală și una dintre cele mai răspândite încălcări ale drepturilor omului din lume. Are loc acasă, pe stradă, la școală, la locul de muncă. Astăzi, violența asupra femeilor și a fetelor nu mai este un subiect tabu sau un fenomen izolat ci mai degrabă unul alarmant, accentuat în contextul pandemiei de COVID-19. Prin Rezoluția nr. A/RES/54/134 din 17 decembrie 1999, Adunarea Generală a ONU a stabilit ca data de 25 Noiembrie să fie desemnată Ziua internațională pentru eliminarea violenței asupra femeilor. Scopul acestui demers a fost acela de a atrage atenția publicului asupra problemei violenței împotriva femeilor și a fetelor.

Din păcate, lupta pentru eliminarea violenței împotriva femeilor este una de durată care necesită acțiune constantă și coordonată la nivel global. Strategiile de combatere a violenţei asupra femeilor și a fetelor trebuie să cuprindă atât măsuri de preventie și asistenţă cât și iniţiative menite să modifice atitudinile şi normele sociale care perpetuează violența bazată pe gen.

Este responsabilitatea noastră, a tuturor, să reflectăm asupra modului în care putem transforma, împreună, cuvintele în acţiuni reale”.

1/5 - (1 vote)

Evaluează articolul

1/5 - (1 vote)

Cele mai noi știri

Consiliul Județean Prahova a aprobat cel mai mare buget din istoria sa

Consilierii județeni din Prahova au aprobat, în ședința din 1 februarie, bugetul județului pe anul 2023. Vorbim de cel...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH