19 aprilie 2024
No menu items!

DNA PLOIEŞTI: DOSAR DE COMPLICITATE LA TRAFIC DE INFLUENŢĂ LEGAT DE FOSTUL ŞEF AL DGA PRAHOVA, TRIMIS ÎN JUDECATĂ

Cele mai vizualizate articole

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti au trimis în judecată un dosar de trafic de influenţă care are legătură cu fostul şef al Serviciului Judeţean Anticorupţie Prahova din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie, Constantin Ispas.

Astfel, o persoană fizică fără calitate specială a fost deferită justiţiei pentru complicitate la trafic de influenţă, anchetatorii arătând că, în perioada aprilie 2010 – februarie 2011, inculpatul l-ar fi ajutat pe comisarul şef Ispas Constantin, la acea dată şef al Serviciului Judeţean Anticorupţie Prahova din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie, să pretindă, în cursul lunii aprilie 2010 şi să primească, în perioada aprilie 2010 – februarie 2011, de la o persoană (martor în cauză), suma totală de 20.000 euro, în două tranşe, prin intermedierea şi participarea la întâlnirile dintre cei doi în incinta unui birou al societăţii comerciale la care inculpatul era administrator.

Totodată, în perioada noiembrie – decembrie 2010, inculpatul ar fi fost implicat şi în discuţiile cu privire la modalitatea de remitere a sumei de bani şi, în cadrul acestor întâlniri, la solicitarea comisarului şef Ispas Constantin, care avea autoritate şi ascendent faţă de martorul din cauză, ar fi acceptat primirea în luna ianuarie 2011 de la acesta, a unui împrumut în sumă de 200.000 lei şi încheierea unui contract de vânzare-cumpărare a unui imobil, proprietatea martorului, pentru a-i crea posibilitatea societăţii comerciale să obţină un credit bancar.

În realitate, banii pentru imobil nu ar fi fost achitaţi.

Aceste avantaje patrimoniale ar fi fost pretinse şi ar fi fost primite de comisarul şef Ispas Constantin pentru a-l determina pe ofiţerul coordonator din cadrul B.C.C.O. – Ploieşti, comisarul şef Saghel Mihail Emanuel să instrumenteze, într-o anumită direcţie, un dosar penal, astfel încât să se creeze o situaţie favorabilă martorului, cercetat în cauza respectivă.

Facem precizarea că Ispas Constantin, Saghel Mihail Emanuel şi alţi inculpaţi au fost trimişi în judecată în legătură cu aspectele menţionate anterior prin rechizitoriul din data de 16 decembrie 2016. Dosarul de află în prezent în camera preliminară pe rolul Tribunalului Prahova.

 

5/5 - (1 vote)

Evaluează articolul

5/5 - (1 vote)

Cele mai noi știri

PREOTUL TĂNASE DE LA VALEA PLOPULUI: FETELE FRUMOASE ATRAG BĂIEŢII, IAR APOI EI INTRĂ LA PUŞCĂRIE. DACĂ EI FAC PUŞCĂRIE, SĂ FACĂ ŞI ELE

Preotul Nicolae Tănase de la Valea Plopului a declarat, la Constanţa, că fetele care sunt agresate sexual ar trebui...
spot_img

Next AG Holding SRL angajeaza Inginer proiectare si executie Instalatii distributie si transport gaze naturale pentru coordonarea proiectelor si lucrarilor societatii

    Cerinte:
  • Studii superioare de specialitate - Facultataea de Instalatii, Facultate inginerie;
  • Experienta minim 2 ani in proiectare si executie in constructii civile si industriale;
  • Experienta minima: 2 ani cu oamenii.

Autorizatii necesare: EGD, PGD, EGT, PGT
Pentru transmiterea CV-urilor va rugam sa utilizati adresa noastra de e-mail: office@nextedholding.com

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH Modifica preferintele pentru cookies