2 octombrie 2023
No menu items!

PNL PLOIEŞTI SUSŢINE ALOCAREA UNUI AJUTOR FAMILIILOR CU NOU-NĂSCUŢI

Cele mai vizualizate articole

PNL Ploieşti susţine alocarea unui ajutor familiilor cu nou-născuţi, ca măsură de combatere a declinului demografic şi a abandonului maternal.

„Avem şi o propunere a unui proiect la care noi ţinem foarte mult, pe care şi colegii liberali din alte oraşe mari îl susţin. O componentă esenţială a declinului demografic este scăderea numărului de naşterijustificată, de cele, mai multe ori, de raţiuni financiare. În acest context, propunerea noastră este de a susţine familiile care au copii, pentru că acest ajutor vine în sprijinul familiilor cu nou-năcuscţi. Este vorba despre un ajutor de 2.000 de lei, primit la naştere, pentru a sprijini familia în acea primă lună în care cheltuielile sunt mai mari”, a declarat preşedintele PNL Ploieşti, Roberta Anastase.

Ea a explicat că acest ajutor va fi primit pe bază de cerere şi se va acorda doar acelor familii care nu au datorii către bugetul de stat.
„Ne aşteptăm ca acele familii care beneficiază de venituri foarte mari să nu aplice şi pot primi acest ajutor numai aceia care nu au datorii către bugetul de stat. Încercăm să sprijinim şi bunii cetăţeni. Sperăm ca din acest an, şi cu sprijnul celorlalţi colegi din Consiliul Local, să îl putem implementa”, a spus Anastase.

Consilierii PNL Ploieşti vor propune alocarea sumei de 5 milioane de lei pentru susţinerea acestui program.

De asemenea, un alt amendament pe care reprezentaţii PNL în CL Ploieşti îl vor face pe bugetul primăriei vizează creşterea alocării bugetare pentru serviciul de termoficare. Astfel, dacă în proiectul iniţial publicat de municipalitate era prevăzută o sumă de 45 de milioane de lei pentru termie, aceasta va fi suplimentată pentru a se ajunge la peste 60 de milioane lei.

„Sistemul de cogenerare are nevoie de un boost, de o injecţie de capital pentru a achiziţiona mai mult gaz, într-o primă fază, dar care ulterior se întoarce din vânzarea energiei, în bugetul termiei, astfel încât să reuşim să aducem societatea pe o linie de plutire”, a explicat Anastase.

„Am rămas suprinşi că în bugetul primariei nu sunt alocaţi deloc bani pentru spitalele Municipal şi de Pediatrie, aşa că am făcut nişte amendamente în sensul de a susţine cel puţin temporar cele două spitale”, a adăugat preşedintele PNL Ploieşti.

Pe de altă parte, vor fi făcute amendamente pentru alocarea de fonduri pentru un proiect vizând iluminatul cu leduri, cu ajutorul fondurilor de la AFM.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

UN PRAHOVEAN A RĂMAS FĂRĂ MAŞINĂ DUPĂ CE A FOST PRINS ARUNCÂND SACI CU GUNOI LA MARGINEA PĂDURII

Un prahovean a rămas fără maşină, după ce jandarmii l-au prins aruncând saci cu gunoi la marginea pădurii. Incidentul a...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH