6 iunie 2023
No menu items!

MITĂ LA SPITALUL JUDEŢEAN PLOIEŞTI/ ÎNCHISOARE CU SUSPENDARE PENTRU FOSTA ŞEFĂ DE LA RESURSE UMANE

Cele mai vizualizate articole

Tribunalul Dâmboviţa s-a pronunţat, azi, în dosarul în care fosta şefă a Serviciului Resurse Umane al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti, Florica Preda, a fost trimisă în judecată pentru luare de mită în formă continuată.

Ea este acuzată că, în perioada august-octombrie 2021, în calitate de funcţionar public cu atribuţii în recrutarea personalului – Şef Serviciu Resurse Umane în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, a primit suma totală de 25.450 lei şi 500 euro, de la alţi inculpaţi mituitori şi martore mituitoare, în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor de serviciu.

Astfel, instanţa de fond a condamnat-o pe Florica Preda la trei ani de închisoare cu suspendare pe perioada unui termen de supraveghere de 3 ani.

De asemenea, instanţa a dispus confiscarea de la inculpată a sumelor de 25.450 lei şi 500 euro, dobândite prin săvârşirea infracţiunii de luare de mită, dar şi confiscarea sumelor de 9.553 lei, 40.930 euro, 1.350 dolari şi 80 lire, care provin din activităţi infracţionale (sume ce au fost ridicate de la domiciliul acesteia).

Decizia nu este definitivă.

Inculpata, de profesie economist, era angajată a SJU Ploieşti din iulie 1978, iar din 1991 ocupa funcţia de Şef al Serviciului de Resurse Umane al spitalului.

 

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Prahova intră într-o nouă fază

Hidro Prahova S.A., operatorul regional de servicii publice pentru alimentare cu apă din județul Prahova, anunță că Proiectul regional...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH