29 martie 2023
No menu items!

PREFECTURA CERE ANULAREA HOTĂRÂRII PRIVIND TRECEREA PARCULUI MUNICIPAL VEST LA CONSILIUL JUDEŢEAN

Cele mai vizualizate articole

Prefectura Prahova cere revocarea hotărârii Consiliului Local Ploieşti care prevede trecerea Parcului Municipal Vest din domeniul municipiului Ploieşti în domeniul public al judeţului Prahova în vederea realizării aici a unor investiţii importante.

Primăria Ploieşti a cerut Prefecturii să efectueze un control privind legalitatea adoptării acestei hotărâri, iar în urma controlului, se solicită reanalizarea şi revocarea hotărârii, iar în caz contrar, hotărârea va fi atacată la instanţa de contencios administrativ, solicitându-se anularea acesteia.

Motivele invocate de Prefectură vizează nejustificarea temeinică a încetării uzului sau interesului public judeţean sau local, încălcări ale prevederilor legale privind reglementarea şi administrarea spaţiilor verzi din intravilanul localităţilor, dar şi încălcarea unor prevedere referitoare la statutul juridic al al personalului care îşi desfăşoară activitatea în cadrul Serviciului Administrare Parc Municipal Ploieşti.

Hotărârea care prevedere trecerea acestuia din domeniul public al municipiului Ploiești în domeniul public al județului Prahova a fost aprobată, săptămâna trecută, de Consiliul Local Ploieşti, fiind întrunite 20 de voturi „pentru”, 4 voturi „impotriva” şi o abtinere.

Proiectul a fost pus în transparenţă decizională, timp de 30 de zile.

Consiliul Judeţean (CJ) Prahova a aprobat, în vara anului trecut, un proiect privind solicitarea trecerii din domeniul public al municipiului Ploiești în domeniul public al judeţului Prahova a unor terenuri în suprafaţă totală de 69 de hectare care reprezintă, în fapt, Parcul Municipal Vest (PMV).

Proiectul prevedere că în acest parc vor fi realizate, de către CJ, investiţii importante, între care o sală polivalentă cu 16.000 de locuri, un patinoar acoperit, un bazin olimpic de înot, un campus de terenuri de tenis, iar pe o suprafaţă importantă de teren ar urma să fie plantată vegetaţie matură.

Dacă în doi ani de la momentul transferului la CJ nu se demarează nicio procedură investiţională, atunci terenul revine la Ploieşti, conform hotărârii aprobate, azi, de CL Ploieşti.

De asemenea, dacă investiţiile vor fi realizate, atunci acestea, împreună cu întregul teren, revin în patrimoniul Ploieştiului, la cererea Consiliului Local, mai prevede proiectul adoptat de CL.

 

5/5 - (1 vote)

Evaluează articolul

5/5 - (1 vote)

Cele mai noi știri

NICOLETA CRĂCIUNOIU NU MAI ESTE ȘEFA DIRECȚIEI ECONOMICE A PRIMĂRIEI PLOIEȘTI. CUM A CONCEDIAT-O VOLOSEVICI

Nicoleta Crăciunoiu nu mai este șefa Direcției Economice a Primăriei Ploiesti! Primarul Andrei Volosevici i-a desfăcut contractul de munca după...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH