29 martie 2023
No menu items!

“Park&Ride”, un proiect unic pentru Valea Prahovei

Cele mai vizualizate articole

Uniunea Europeană îl finanţează, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie ne-a dat dreptate să îl continuăm, Comisia Naţională a Monumentelor Istorice şi-a dat acordul, iar sinăienii îşi doresc acest proiect. Este perfect legal, justificat, corect, cu toate autorizaţiile la zi.” – Vlad Oprea

Primăria oraşului Sinaia anunţă continuarea tuturor demersurilor pentru implementarea Proiectului “Park&Ride” și construirea unei parcări supraetajate în zona Gării Sinaia, o investiţie absolut necesară în vederea dezvoltării potenţialului turistic al oraşului, reducerii emisiilor de carbon în zona centrală, precum şi pentru promovarea specificului arhitectural al zonei.

Realizarea Proiectului “Park&Ride” va avea un nivel de anvergură fără precedent pentru întreaga zonă a Văii Prahovei, fiind doar prima etapă dintr-o strategie amplă de transformare a centrului staţiunii Sinaia în zonă pietonală. Viitoarea parcare supraetajată, organizată pe şapte nivele, va moderniza practic intrarea către staţiune şi va fi completată cu un nod de transport intermodal, o staţie pentru transportul urban, o stație pilot de încărcare electrică, spații verzi-pietonale şi alte spaţii pentru acces. Proiectul va pune în valoare inclusiv clădirile de patrimoniu din jur, Gara Sinaia şi Hotelul Caraiman urmând să beneficieze de o vizibilitate cu totul specială, prin prelungirea perspectivei asupra Parcului „Dimitrie Ghica”.

„ Proiectul „Park&Ride” a depăşit toate barierele de verificare ale instituţiilor statului şi instanţelor din România, chiar dacă pentru derularea acestor proceduri a fost nevoie de 4 ani. Uniunea Europeană îl finanţează, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie ne-a dat dreptate să îl continuăm, Comisia Naţională a Monumentelor Istorice şi-a dat acordul, iar sinăienii îşi doresc acest proiect. Este perfect legal, justificat, corect, cu toate autorizaţiile la zi. Park&Ride înseamnă un proiect unic pentru Valea Prahovei, dar și pentru orice staţiune turistică din România. Scopul nostru este să asigurăm standardele cele mai înalte pentru turişti, atât în ceea ce priveşte accesibilitatea, cât şi protecția mediului, având în vedere că nivelul ridicat de trafic şi poluare reprezintă o mare problemă a DN1. Toate oraşele din România au nevoie de astfel de proiecte de infrastructură!” – Vlad Oprea -Primarul Orașului Sinaia

„Construire Park & Ride” este un proiect derulat prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2020, Axa Prioritara 3 – Sprijinirea tranziţiei către o economie cu emisii scăzute de carbon. Prioritatea proiectului este aceea de promovare a unor strategii cu emisii scăzute de dioxid de carbon pentru toate tipurile de teritorii, în special pentru zonele urbane, inclusiv promovarea mobilităţii urbane multimodale durabile şi a măsurilor de adaptare relevante.

Contractul de finanţare, în valoare de peste 27 milioane lei, a fost semnat de primarul oraşului Sinaia, Vlad Oprea, în 25 aprilie 2019. Valoarea eligibilă a Proiectului se ridică la 22.871.595,72 lei, finanţarea nerambursabilă fiind de 22.414.163,80 lei.

Proiectul „Park&Ride” ar fi trebuit finalizat în februarie 2022, însă din cauza unei acţiuni de contestare a fost blocat şi s-a aflat pe rolul instanţelor de judecată de la Curtea de Apel şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în perioada mai 2020- septembrie 2022. Prin sentinţa definitivă şi executorie din 29.09.2022, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a confirmat valabilitatea contractului de finanţare al Proiectului, precum şi faptul că acesta va putea fi implementat.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

NICOLETA CRĂCIUNOIU NU MAI ESTE ȘEFA DIRECȚIEI ECONOMICE A PRIMĂRIEI PLOIEȘTI. CUM A CONCEDIAT-O VOLOSEVICI

Nicoleta Crăciunoiu nu mai este șefa Direcției Economice a Primăriei Ploiesti! Primarul Andrei Volosevici i-a desfăcut contractul de munca după...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH